Ga terug

Spinazie orzo met shoarma

Romige orzo schotel met spinazie en shoarma. Een ideale makkelijke maar gezonde maaltijd.
Voorbereidingstijd5 minuten
Bereidingstijd20 minuten
Totale tijd25 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: Orzo, Shoarma, Spinazie
Porties: 6
calorieën: 456kcal

Equipment

  • 1 Hapjespan
  • 1 Pan

Ingrediënten

  • 500 gram Orzo
  • 450 gram Spinazie fijn gesneden (diepvries)
  • 800 gram AH Scharrel kipdijfiletreepjes shoarma
  • 100 gram (Arla Lactofree) roomkaas Voor de vegan versie kan je de Paturain knoflook nemen
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden

Instructies

  • Laat de spinazie ontdooien.
  • Kook de orzo volgens de gebruiksaanwijzing.
  • Braad de kipshoarma in de hapjes pan.
  • Als deze gebraden is snijdt je deze in kleine stukjes.
  • Zet het vuur op laag en doe ondertussen de spinazie in de hapjespan.
  • Deze krijgt door de jus van het vlees alvast een beetje smaak.
  • Voeg dan de gekookte orzo toe aan de hapjes pan.
  • Meng de roomkaas door de orzo en spinazie.
  • Als deze goed gemengd is voeg je kruiden toe. Ik doe meestal 1 theelepel Italiaanse kruiden, zout & peper en om het een beetje meer pit te geven voeg ik patatas brava kruiden of een klein beetje chilipoeder toe aan het gerecht. Maar dat is in te vullen naar eigen keuze.
  • Als dit goed gemengd is voeg ik het vlees toe en roer ik alles nog 1 keer goed door voordat ik het op tafel zet.