Ik hou van pittige eten. Ergens las ik over de bamboe mix paniki en dacht meteen, die wil ik uitproberen.

Dinsdag is bij ons een drukke dag. De 2 jongste moeten op 2 verschillende locaties trainen en de 2 oudste moeten in de avond werken. Het is dus de ideale dag voor een makkelijke maaltijd en dat is dit zeker.

Wat heb je nodig?

  • 300 gram kippendijfilet
  • 500 gram rijst
  • 1 ui
  • 1 (punt) paprika
  • bakje bamboe paniki
  • 1 blokje kippenboullion
  • 2 teentjes knoflook
  • Blikje perzik op sap

Kook de rijst samen met de kippenbouillon gaar. Snijd ondertussen de paprika, ui en kip in kleine stukjes. Bak deze op. Ik gebruikte een klein scheutje knoflookolie en een klontje boter voor. Ik hou van een beetje doorbakken. Je kan zelf kiezen wat jij wilt. Bak aan het eind de knoflook even mee. Als je dit al vanaf het begin doet kan hij aanbakken en dan wordt hij minder lekker.

Als de groente en je kip gaar zijn kan je de bamboe en 200 ml water toevoegen. Laat dit even sudderen zodat de saus kan indikken. Als de saus ingedikt is en je rijst is klaar kan je aan tafel.

Voor degene die het nog iets pittigers willen kan je er een potje sambal bijzetten.

Serveer er iets verfrissends bij. Ik koos dit keer voor perzik zodat het een soort pilaf werd. Maar je kan ook kiezen voor ananas.