Een quiche Lorraine is makkelijk te maken en past overal bij. En de quiche is ideaal als basis voor andere hartige taarten. Door een paar ingrediënten toe te voegen heb je binnen mum van tijd een hele andere taart. De quiche Lorraine is daarom ideaal voor de makkelijke maaltijd.

Ingrediënten:

  • 1 quichedeeg. Deze kan je kant en klaar kopen in de supermarkt
  • 150 gram spek, uitgebakken en uitgelekt
  • 100 gram kaas

    Mengsel
  • 5 eieren
  • 2 dl room
  • halve theelepel paprikapoeder
  • halve theelepel zout
  • snufje zwarte peper
  • eventueel snufje nootmuskaat

Verwarm de oven tot 400F. Maak de taartvorm klaar, strooi de helft van de
Zwitserse kaas in de schelp en verkruimel het gebakken spek over de kaas. Strooi de resterende kaas gelijkmatig over het spek. Meng het eimengsel tot een goed mengsel en giet het langzaam over het spek en de kaas. Bedek de randen van de taartbodem met een dunne strook folie en bak de quiche 15 minuten op 400F. Verlaag het vuur tot 350F en bak nog 20 minuten. Verwijder de folie en bak nog 10 minuten. Serveer als taart.

Extra toevoegingen

Je kan dit recept voor vele hartige taarten gebruiken. Voeg champignons, prei, kip, ui, eigenlijk alles wat je lekker vindt toe en je maakt je eigen versie van een hartige taart.

De quiche lorraine is ook ideaal voor het opmaken van kliekjes. Vul de quiche met de restjes groente van de afgelopen week en je hebt in het weekend een heerlijke maaltijd. Kopje soep erbij en je bent klaar.

Wist je dat de quiche Lorraine van oorsprong uit het noordoosten van Frankrijk komt en van origine geen kaas bevat maar dat wij dat er aan toe hebben gevoegd?

Foto van James Harris op Unsplash