Voor de verjaardag van onze puber zijn we bij Dikke Dirck in Amersfoort gaan eten. Dikke Dirck heeft twee vestingen. Eentje in Harderwijk en een in Amersfoort. Voor ons is Amersfoort net iets dichterbij dus vandaar onze keuze voor Amersfoort.

Wij proberen zoveel mogelijk bij diverse restaurants te eten. Met 6 personen in 1 gezin heb je aardig wat variatie in een jaar. Daarbij eten we tussendoor vaak bij restaurants in onze woonplaats Zeist dus voor de diversiteit zoeken we het voor een verjaardag wat verder buiten de deur.

Lunch Dikke Dirck

Dit restaurant hadden we ontdekt toen we in Amersfoort aan het winkelen waren. We zochten nog een plekje om te lunchen en zo kwamen we bij Dikke Dirck terecht. Op dat moment was het lekker weer, het terras zat lekker vol, en hierdoor werden wij min of meer gedwongen om binnen te zitten. Nu is dat geen straf want er is binnen zoveel te zien. En omdat we op dat moment met nog maar 2 andere tafels binnen zaten was daar ook alle ruimte voor.

De zaak is ingericht om te ontdekken. Behang met een onderwater scene, een meterkast met allerlei meters, een oud fornuis waar een vuurtje op brand, luchtballonnen aan het plafond die heen en weer gaan en zo is er nog veel meer.

Plafond versiert met schilderijen

Tijdens deze lunch bestelde wij de truffelburger met frites. Een burger waar je echt even je best voor moet doen want hij is rijkelijk belegd. Naast de truffelmayoniase is de burger belegd met kaas, bacon en ingelegde rode uitjes. En we eten regelmatig ergens een burger maar deze burger komt toch echt in mijn top drie te staan. Ik denk zelfs op nummer 1. Wat een goede burger was dit.

Door deze burger besloten we ook voor de verjaardag van onze zoon bij Dikke Dirck te gaan eten. Hij is dol op burgers en vindt het altijd wel leuk als we ergens eten waar veel te zien is. En dat is hier zeker.

Diner Dikke Dirck

We hadden gereserveerd voor 18:30. Het restaurant zat toen al gezellig vol met een divers gezelschap. Tafeltjes met gezinnen, tafeltjes met verliefde stelletjes, studenten en een groot gezelschap van 12 man, waarschijnlijk vrienden of collega’s. De kinderen in alle leeftijden liepen gezellig door het restaurant heen. Je kon aan het personeel merken dat ze dat gewent waren. Omdat er zoveel te zien is lopen de kinderen door de hele zaak. De grote knikkerbaan was natuurlijk favoriet. De kinderen kunnen daar zelf een grote doorzichtig bal in leggen waarna deze van boven naar beneden door een baan heen gaat. Hoe makkelijk kan je kinderen vermaken.

Onze kinderen zijn daar eigenlijk wel iets te oud voor maar ook onze jongste van 13 werd nog door de toren aangetrokken. En de auto die naast de toren staat moest ook door 2 van onze kinderen toch nog even bezocht worden. Speelpret dus voor alle leeftijden.

Als voorgerecht namen wij de brood met dips. De dips bestonden uit een eigen gemaakt tomatentapenade en knoflookmayonaise. Een erg sterke, gelukkig zit ik vandaag alleen op kantoor :).

Brood met dips

Voor het hoofdgerecht namen we bijna allemaal iets anders. De jarige job nam natuurlijk een hamburger. Dat was de reden waarvoor we gekomen waren. Ik en mijn dochter namen de kip, manlief nam de carbonade, zoonlief nam een steak en dochterlief nam de spareribs.

De spareribs waren erg lekker en supermals. Het vlees viel zo van het bot af. Ook de kip was goed bereid. De sausjes bij de kip vonden wij iets minder. Ik vond ze lekker maar mijn dochter vond ze niet bij de kip passen. Zij had liever een cocktail of kerriesausjes gehad. Ik snap wel de keuze van deze 2 sausjes maar ze hadden beide een tomatensmaak. Persoonlijk had ik twee verschillende smaken gedaan.

Mijn zoon nam zijn steak medium gebakken. Normaliter wil hij hem altijd helemaal doorbakken. Ik was dus een beetje bang dat het te rood voor hem zou zijn. Maar hij heeft zitten smullen. Volgens hem de lekkerste steak die hij in een restaurant gegeten heeft.

De carbonade van mijn man viel een beetje tegen. Nu maakt hij thuis heel vaak carbonade klaar. Een echt dikke ribkarbonade van de slager en omdat er op de kaart stond: beste maar vast een 2e, was zijn zin in een karbonade getriggerd. Het was echt een klein bordje met vlees. Op zich wel lekker maar niet de definitie van een karbonade zoals wij hem kennen.

Toetjes

Natuurlijk moest het diner ook worden afgesloten met een lekker toetje. Wij sloten het diner af met koffie maar de kinderen kozen allemaal een toetje. En alle toetjes vielen in goede aarde. De tiramisu, de cheesecake, de dame blanche en de creme brulee waren verrukkelijk.

Oordeel Dikke Dirck

Zouden we hier nog een keer gaan eten? Wat zijn de voor en tegens?

Ja, wij zouden hier zeker nog een keer gaan eten maar dan met kinderen. Dikke Dirck is echt een super kindervriendelijke restaurant.

Voors:
– Super gezellige sfeer
– Vriendelijke personeel
– Goed eten
– Snelle bediening
– Goede prijs

Tegens:
– Wij houden net iets meer van een uitgebreidere maaltijd. Ik miste echt groente en een goede salade.
– Allergeen technisch was er weinig op de kaart. Gelukkig hebben wij voor onze lactose intolerantie altijd pilletjes bij ons maar er was zeker bij het dessert geen alternatief. En als er zoveel lekkere toetjes op de kaart staan wil je ook eigen geen concessie doen.
Daarin tegen hebben ze weer veel vegan gerechten. Dat is dan weer een pro.