Het diner van vanavond wordt de makkelijkste maaltijd die je ooit gemaakt hebt. Het duurt minder dan 10 minuten, het hoeft niet gekookt te worden en er is geen afwas om op te ruimen! En het beste deel? Je hebt waarschijnlijk alles al in de keuken liggen! Dit recept is een redder in nood als je laat thuis komt van het werk of als je gewoon te moe bent om te koken. Probeer dit recept vanavond eens – het zal je niet teleurstellen!
Welke ingrediënten heb je nodig?
Haal de volgende ingrediënten uit de supermarkt of bij de markt:
- Knoflook
- Uien
- Champignons
- Zout
- Peper
- Olijfolie of boter (optioneel)
- Gehakte kip of rundvlees
- Pasta of rijst
Hoe maak je dit recept?
Stap 1: Begin met wat uien, knoflook en champignons fijn te hakken
– Leg de groenten op een magnetronbestendig bord. (Was je mes nog niet af!)
– Voeg wat zout en peper naar smaak toe en besprenkel het met olijfolie of boter als je dat liever hebt.
Opmerking: Gebruik een ovenwant wanneer je dit gerecht uit de magnetron haalt – het wordt erg heet!
Stap 2: Voeg de groenten toe aan een pan met olijfolie of boter
– Verhit op middelhoog vuur tot de uien doorschijnend zijn.
– Voeg wat zout en peper naar smaak toe.
Stap 3: Kook de groenten ongeveer 10 minuten of tot ze zacht zijn
– Roer de groenten af en toe om om aanbranden te voorkomen.
– Voeg indien nodig een beetje water toe als het groentemengsel aan de pan blijft plakken of als het begint aan te branden.
Stap 4: Voeg jouw favoriete gehakt toe, zoals kip of rundvlees
– Voeg jouw favoriete gehakt toe en breng op smaak met zout en peper.
– Kook tot het vlees gaar is, dit duurt ongeveer 15 minuten.
– Roer alles door elkaar en kook nog 5-10 minuten of tot de buitenkant bruin is maar de binnenkant niet droog
Opmerking: Als je geen restjes vlees hebt, gebruik dan in stukjes gesneden bevroren kip of rundvlees rechtstreeks uit de vriezer.
Stap 5: Serveer over rijst met garnering naar keuze, zoals gesneden groene uien of verse koriander
– Serveer met je favoriete rijst om deze makkelijke maaltijd compleet te maken!
– Garneer met gesneden groene uien of verse koriander.
Ook ideaal als restje
En dat is het! Dit gerecht wordt zeker een succes als je laat uit je werk komt en er weinig over is in de koelkast. Het beste is dat het zelfs koud nog goed smaakt, dus je kunt het ook de volgende ochtend eten! Met een beetje kennis kun je een makkelijke maaltijd op tafel zetten zonder dat je je hoeft in te spannen. Of het nu voor jezelf is of voor je gezin, recepten zoals dit doen het altijd goed.
Photo by sorin popa on Unsplash