Recent gingen wij een broodje eten bij Mama’s Deli in Zwolle. In dit artikel geef ik je mijn review.

Lunchen in Zwolle

Wij waren in de stad omdat we hier een kastje moesten ophalen. Aangezien we weten dat Zwolle een heel leuk centrum heeft en het een van de 1e zonnige dagen van het jaar was, was het besluit om even de stad in te gaan snel gemaakt. Even langs een van de mooiste boekenwinkels van Nederland voor een nieuw kookboek.

Even gezellig winkelen en ergens een lekker broodje eten onder het genot van een heerlijk zonnetje was geen straf. Bij de parkeergarage hadden we gekeken waar we konden eten. We hebben al twee keer geprobeerd om bij de Gillende Keukenmeiden te eten, maar daar is het elke keer vol. Je kon al wel op het terras zitten, maar daar vonden wij het veel te koud voor.

Italiaans maar dan in Zwolle

Gelukkig zit er om de hoek bij de Gillende keukenmeiden nog een hele leuke eetgelegenheid: Mama’s Deli. Een plek die je even meeneemt naar Italië. En Italië is ons favoriete vakantieland, dus wij vonden dat helemaal niet erg.

Het is een kleine zaak waar ze met zijn tweeën werken. Smal, maar toch hebben ze hun best gedaan om zitplekjes te creëren. Wij zaten op een bankje achterin de zaak. De kleuren van de zaak zijn overal in doorgevoerd. Van papiertje om je broodje tot de kleur aan de muur. Mama’s Deli is goed zichtbaar.

mama's deli interieur

Er is met kleine details heel goed de sfeer van Italië in de zaak gebracht. Een mooie citroenplant, flessen limoncello en zelfs een Italiaanse krant zorgen voor de bijzondere sfeertje.

De broodjeskaart is heel erg uitgebreid. En alles is huisgemaakt. Dat proef je. Van de heerlijke krokante schiacciata brood tot de kaas crème op je broodje.

Ik koos een tartufo (Truffelsalami – Huisgemarineerde aceto uitjes – Huisgemaakte parmezaancrème) en mijn man koos een Talleggio (Taleggio – Zolderspek – Huisgemarineerde aceto uitjes – Rucola). Beide wilde we er een kopje vers gemaakte koffie bij. Gemaakt van heerlijke verse bonen.

mama's deli broodje

Geduld wordt beloond

Omdat ze met zijn tweeën in de zaak staan, moet je soms heel even wachten op je eten of koffie. Goede smaken hebben nu eenmaal tijd nodig. En dat geldt zowel voor verse koffie als een goed broodje.

De broodjes worden geserveerd in een leuk Mama’s Deli papiertje. En is bijna een maaltijd, zo groot zijn ze.

Bij de 1e hap van ons broodje wisten we al dat ons geduld beloond werd. Wat een fantastische smaken. Je proeft de liefde, de passie en voor heel even waan je je in Italië.

De broodjes zijn zo groot dat ik ze niet eens op kreeg. Een derde heb ik in mijn mooie Mama’s Deli papiertje mee naar huis genomen.

Italiaans genieten bij Mama’s Deli

Bij Mama’s Deli kan je niet alleen broodjes afhalen. Ze zijn ook een delicatessenwinkel en verkopen ook maaltijden. Die hebben wij natuurlijk niet geproefd, maar als deze net zo vers en van kwaliteit als de broodjes zijn, zullen de maaltijden ook zeker de moeite waard zijn.

Heb ik ook nog opbouwende kritiek? Miste ik iets? Ja, ik miste haver – of sojamelk. Ik eet lactosevrij en neem eigenlijk altijd een latte macchiato maar dat kon bij Mama’s Deli niet. En dat snap ik ook wel weer. Er is maar een kleine groep die haver – of sojamelk gebruikt. Ik hoor ook van andere horeca dat ze het toch vaak weg moeten gooien en dat is zonde.

De volgende keer als we in Zwolle zijn zullen we zeker weer lunchen bij Mama’s Deli. Want ondanks dat er geen havermelk was heb ik echt genoten van mijn verse kopje koffie. En die broodjes, daar mogen ze mijn elke dag wel mee verblijden. Het personeel is vriendelijk en neemt de tijd voor je. Ze geven aan dat iets langer duurt waardoor je dus weet dat ze je niet vergeten zijn.