Het was weer eens tijd om de slowcooker uit de kast te halen. Zeker nu ik weet dat ik straks weer langer ga werken zal de slowcooker weer vaker uit de kast gehaald worden. Het is namelijk een hele handige keukenmachine die zelfs door mijn pubers bediend kan worden.

De slowcooker doet eigenlijk al het werk voor je. Jij snijdt alles, doet het in de slowcooker en deze doet de rest.

Makkelijke maaltijd

Omdat ik vanaf 2 april weer deels voor een baas ga werken zal men hier in huis meer moeten gaan doen. Nu werk ik als ondernemer nog geheel vanuit huis en doe dus eigenlijk de meeste huishoudelijke taken. Mijn man werkt 2 avonden in de week dus dan kook ik sowieso.

De slowcooker is een apparaat wat het leven een stukje makkelijker maakt. Je snijdt namelijk alles, doet het in de pan en deze zet je voor een paar uur aan. En de pan doet dan de rest. Jij kan ondertussen gewoon verder met andere dingen. De was, je werk of lekker netflixen.

Te weinig vocht?

Bij het koken met de slowcooker zijn de meeste bang dat ze te weinig vocht toevoegen. Dat ze daarom in de buurt moeten blijven om het gerecht in de gaten te houden. We vergeten vaak dat er uit vlees en groente best veel vocht komt. In dit gerecht wat ik vandaag maakte ging ook maar 150 ml vocht. Echter uit alle andere ingredienten kwam ook nog vocht waardoor alles gaar “gestoomd” wordt.

Dit gerecht wat ik vandaag heb klaargemaakt komt overigens uit het Slowcooker E-book. Je kan deze bestellen via deze link: E-book Slowcooker recepten. In dit e-book staan verschillende makkelijke gerechten zowel met vlees als vegetarisch.

Tagliatelle met broccoli en kruidenkaas

Het recept ging eigenlijk uit van groene pasta en boursin. Ik heb het recept iets aangepast en ben voor plantaardige Paturain gegaan. Wij eten thuis lactosevrij dus zijn erg blij met de steeds meer plantaardige varianten die er op de markt komen.

De groene pesto heb ik vervangen voor Pesto Rosso, ook een vegan versie zodat er geen melk in zit. Er zijn drie mensen in ons gezin die daar niet goed tegen kunnen dus zijn we blij met deze variant.

En wij eten al best vaak de groene pesto dus wilde eens een keer iets anders.

pasta met broccoli slowcooker

Het eindresultaat en ons cijfer

Het duurde erg lang voordat ik echt het gevoel had dat alles ook echt gaar zou worden. Pas het laatste uur begon alles echt lekker te ruiken en merkte ik dat de groente gaar werden (je moet tussendoor wel een paar keer even roeren om alles vochtig te maken anders blijft de broccoli hard).

Persoonlijk vond ik het heel erg lekker. De smaak van de kruidenkaas en pesto zorgen er echt voor dat je een lekker saus krijgt. En verwacht dan niet een dikke saus maar wel een waterig sausje dat door je pasta wordt opgenomen. De grote combinatie vond ik ook erg lekker, en dat terwijl ik gaan broccoli fan ben.

Mijn kinderen daarentegen weer wel en die vonden juist de broccoli weer niet lekker. Ze vonden dat deze te hard bleef. Ook de champignons werden niet door elke kind gewaardeerd. Van de 6 personen in ons gezin vonden 3 mensen het een 6, eentje een 7 en twee een 7,5. Het is dus wel een gerecht wat we nog een keer gaan maken.

Omdat ik de groente best grof gesneden had kon je, als je bijvoorbeeld ui of champignon niet lekker vond, de groente makkelijk apart zetten. Dat vind ik altij wel een voordeel want dat zorgt voor minder gemekker aan tafel.

We hadden overigens nog wel een klein beetje parmezaans kaas over het gerecht gedaan om het helemaal af te maken.

Al met al eindcijfer: 7

Ook een slowcooker kopen? Lees mijn artikel over de slowcooker