Wil je een slowcooker kopen? Lees dan eerst ons artikel met alle tips zodat je zeker weet dat je een slowcooker koopt die bij je past.

Slowcooker, hoe werkt het

Voordat je een slowcooker gaat kopen is het wel handig om te weten hoe een slowcooker werkt. Wat is een slowcooker? Wat kan je er mee?

Een slowcooker is een elektrische keukenmachine waarin je langzaam je eten kan garen. Een slowcooker geeft je het voordeel een gerecht klaar te maken terwijl je werkt of met andere dingen bezig bent. Zo is het ook ontstaan. Toen de vrouwen in America mochten gaan werken kwam de maaltijd vaak in de problemen. Zo ontstond de slowcooker. Een apparaat wat je maaltijd klaarmaakte terwijl jij aan het werk was. ’s Morgens deed je alle ingrediënten in de pot en als je na 8 uur werken thuis kwam was het gaar en kon iedereen gelijk aan tafel.

Welke slowcooker kopen

Wil je een slowcooker kopen dan is het verstandig om te kijken voor hoeveel personen, of hoeveel liter, je nodig hebt. Er zijn namelijk verschillende slowcookers op de markt. Er is een slowcooker voor 2 personen, 4 personen en er zijn grote slowcookers voor 6 tot 8 personen.

Als je gezin uit 4 personen bestaat maar je hebt wel vaak gasten dan kan je overwegen om 2 slowcookers aan te schaffen. Zo kan je een extra slowcooker toevoegen als er gasten komen. En met 2 slowcookers kan je er zelfs voor kiezen om 2 verschillende gerechten te maken. In de één bijvoorbeeld een kipgerecht en in de andere een rundergerecht. Of je maakt twee verschillende soorten spareribs.

Er zijn ook slowcookers met 3 pannen. Deze zijn alleen moeilijk te krijgen. Soms heeft Bol.com ze op voorraad en er is een periode geweest dat ze bij de Zeeman in de aanbieding waren. Met een beetje geluk kan je er nog eentje op de kop tikken via Marktplaats.

Wel jammer want in deze slowcooker kan je drie gerechten tegelijkertijd maken. Zo kan je in 1 keer een heerlijk kleine rijsttafel maken met meerdere vleesgerechten.

Beste slowcooker kopen

We kennen allemaal de testen van de consumentenbond. Van airfryer tot staafmixer, op de site van de consumentenbond kan je een test vinden waarin zij laten zien wat de beste is. Voor de beste slowcooker bestaat er nog geen test. Op het forum van de site zien we wel al dat mensen er eigenlijk al jaren om vragen maar blijkbaar nog net niet genoeg voor een daadwerkelijk test. Maar hoe weet je dan wat de beste slowcooker is? Vraag het de ervaringsexpert.

In de facebookgroep van slowcooker wordt ook vaak de vraag gesteld: wat is de beste slowcooker? En eigenlijk zien we elke keer weer dezelfde aanbeveling, de Russell Hobbs Good

De Russell Hobbs heeft 8 verschillende functies. Naast de normale functies (low en High) kan je met deze slowcooker ook rijst koken. Ook kan je in deze pan het vlees aanbraden. Dat kan niet in alle slowcookers. Dan moet je het vlees eerst in een pan bakken en dan toevoegen aan de slowcooker.
Bij de Russell hoeft dit niet waardoor ook de smaken van het aanbraden goed in het gerecht blijven zitten. Het bedieningspanel is demontabel waardoor de gehele pan in de vaatwasser kan.

Goedkope slowcooker kopen

De bovengenoemde Russel Hobs is wel vrij prijzig. Zeker als je net begint en wilt onderzoeken of een slowcooker iets voor jou is dan kan je starten met een goedkope slowcooker. Ik ben gestart met de Moa slowcooker 6,5 liter. Deze heeft goede referenties en kost nog geen € 50,-.


De Moa slowcooker is perfect voor de beginnende slowcooker. Gunstig geprijsd, makkelijk in gebruik en ideaal voor vele gerechten.

Deze slowcooker heeft geen bakfunctie maar dit is zeker in het begin geen beperking.


Ik heb heel erg lang getwijfeld of ik een slowcooker zou kopen. Het is namelijk best een groot apparaat en daar moet je toch weer opbergruimte voor hebben. Wij hebben ook al een stoomoven en een airfryer. Waarom zou je er nog een apparaat bijnemen? En wat zou je klaar gaan maken in een slowcooker?

Voordat ik overging tot de koop van een slowcooker ben ik eerst gaan kijken naar 10 gerechten die ik zou willen klaarmaken o.a. uit dit ebook: Slowcooker e-book. Daarnaast gaf de spaghettisaus van Miljuschka de doorslag. Toen ik deze zag wist ik zeker dat ik een slowcooker wilde proberen.

Deze saus heb ik dan ook al meerdere keren in de slowcooker klaargemaakt. Ook pulled chicken, tomatensoep, kip kerrie en nog veel meer hebben hier al staan pruttelen op het aanrecht. Gemiddeld staat de slwocooker 2 tot 3 keer per maand aan. Ik ben dan ook super blij met mijn aankoop. Voor nu hou ik het bij mijn Moa slowcooker. Als deze straks stuk gaat wil ik wel overgaan naar een slowcooker met braadfunctie.

Slowcooker kopen blokker

Naast de bekende winkels zoals BCC en Bol.com verkoopt ook Blokker Slowcookers. Blokker is bezig om net als Bol.com een reseller te worden voor andere bedrijven. Hierdoor kunnen zij een groot aanbod aan slowcookers aanbieden.

Naast de slowcookers verkoopt Blokker ook een aantal kookboeken met slowcook recepten. Ze verkopen zelf een vegetarische slowcook kookboek.

Als je een slowcooker wilt gaan kopen is het slim om te kijken waar je deze het beste kan kopen.

Waar moet ik op letten als ik een slowcooker wil kopen?

Kijk eerst naar de inhoud. Bedenk van de te voren hoeveel liter je nodig hebt of voor hoeveel personen je meestal kookt. Als je dat weet kan je gaan kijken naar de diverse modellen.

Hebben alle slowcookers dezelfde functies?

Nee, de basis slowcooker heeft alleen een low/high en soms een warmhoudfunctie. De uitgebreidere modellen hebben ook een (aan)bak functie. Deze zijn vaak wel iets duurder dan de standaard modellen

Kan ik een slowcooker kopen voor dagelijks gebruik?

Dat kan zeker. Je kan bijna alle gerechten klaarmaken in de slowcooker. Van aardappels met groente tot een lekker pasta of rijstschotel. Het is zelf mogelijk om te bakken in een slowcooker.

Als ik vaak voor extra gasten kook moet ik dan een grote slowcooker kopen?

Dat ligt eraan. Je kan er ook voor kiezen om 2 slowcookers te kopen. Als je dan gasten krijgt zet je ze beide aan. Het voordeel hiervan is de mogelijkheid om 2 verschillende gerechten te kunnen maken.

Aan welk budget moet ik denken als ik een slowcooker wil kopen?

De goedkoopste slowcooker begint onder de € 30,-. De duurste slowcooker kost ruim € 400,-. Gemiddeld zal je tussen de € 40,- tot € 150,- kwijt zijn, afhankelijk van je budget.