Als iemand uit ons gezin jarig is mag de jarige kiezen waar we gaan eten. Onze dochter werd zestien en koos restaurant Kloek in Utrecht.

All you can eat

Voorheen kozen de kinderen heel erg vaak een all you can eat restaurant. Op zich helemaal niets mis mee want er zijn een paar kinderen in ons gezin die toch onder de definitie moeilijke eter vallen. En als je naar een All you can eat restaurant gaat is er voor iedereen wel iets wat ze lekker vinden.

Maar nu ze iets ouder worden merk je toch wel dat iedereen zijn eigen smaak ontwikkelt heeft. En de speeltuin van een All you can eat restaurant hebben we met allemaal pubers niet meer nodig. Toen ze kleiner waren was dit altijd een goede bijkomstigheid, net als de koekjesbakhoek. Maar nu wil je toch graag met zijn allen aan tafel zitten. En dat is ook de reden waarom we tegenwoordig minder in een All you van eat te vinden zijn en liever naar een restaurant gaan waar we bedient worden zodat iedereen kan blijven zitten.

Tegenover Tivoli

Kloek zit tegenover muziekcentrum Tivoli, een ideale plek dus om een hapje te eten voordat je naar een voorstelling gaat

De beste halve kip

Onze dochter is echt dol op halve kip. Bij ons in de regio hebben we dit gerecht al bij meerdere restaurants uitgeprobeerd maar Kloek in Utrecht wint toch echt. Het voordeel van de kip van Kloek is dat marinade die je kan kiezen.

Er zijn 5 soorten marinades: lemon garlic, kloek’s bbq, smokey piri piri, honey truffle en de chef’s flavour. Wij gingen voor de lemon garlic en de smokey piri piri. De laatste had ik en ik vond hem wat betreft pittigheid net goed. Je voelt heel even dat pittige randje maar deze bleef niet hangen.

Je krijgt er ook een bakje met frites en mayo bij maar deze kregen wij niet op. De halve kip vult al behoorlijk. Daarentegen kon mijn jongste zoon nog wel een bakje patat op maar dat is dan ook een beer van een vent van bijna 2 meter. Gelukkig kan je ook allerlei sides bijbestellen zoals patat of salade.

Andere gerechten

Onze andere dochter nam de hamburger en onze beide zoons namen Ed’s Pulled Chicken. Onze oudste zoon nam nog een side bij zijn Kloek burger, hij maakte er een patat met pulled chicken van.

Al met al hebben we allemaal lekker gegeten. De bediening was goed (viel zeker bij onze puberdochters in de smaak) en het eten was prima.

Zelfgemaakte drankjes

Naast allerlei lekkere speciaalbiertjes heeft Kloek ook lekker limonades. Mijn dochter nam in 1e instantie de madame gember maar die vond ze net iets te scherp. De bediening had niet gevraagd welke smaak ze wilde anders had ze nooit de gember genomen. Deze heb ik uiteindelijk voor haar opgedronken.

Daarna bestelde ze de citrus basilicum en deze vond ze wel erg lekker. Vorige keer toen we hier gingen eten bestelde ze de gekke bessen en die vond ze eigenlijk tot nu toe het lekkerst.

Mocht je met volwassenen gaan eten dan kan je naast bier ook verschillende cocktails bestellen. Dat zal zeker vaak gebeuren op de avonden dat er sportevents zijn.

Nu was ook ook aan de andere kant van de zaak op een groot scherm voetbal te zien. Bij Kloek doen ze regelmatig grote sportevents uitzenden. Dan kan je hier heerlijk met je vrienden sport kijken onder het genot van een hapje en een drankje.

Ben je liever zelf competitief bezig dan kan je een spelletje pakken uit de spelletjeskast. Kortom Kloek is een ideale plek om lekker te eten en te drinken terwijl je vermaakt wordt met een goede sportwedstrijd, je gezellig kletst met je tafelgenoten of een spelletje speelt.

Eindoordeel: 7,5