Dinsdag is normaliter bij ons een drukke dag. Het ideale moment om risotto met chorizo uit de slowcooker te maken.

Tot vorige week moesten mijn dochters trainen op de dinsdagavond. Omdat het een dorp verder is bracht ik ze altijd weg en bleef daar dan in het sportcafe hangen. Voor mij een mooi moment om even te werken of huiswerk te maken voor mijn Italiaanse les.

Het zaalseizoen is afgelopen en de dames ga vanaf volgende week op andere dagen trainen. En ze gaan weer buiten trainen. Straks als de zomertijd ingaat zullen ze ook weer zelf gaan fietsen dus heb ik weer meer tijd om te koken.

Dinsdagavond broodavond

Eigenlijk was onze dinsdag vanwege de trainingen broodavond. We kwamen dan meestal pas na 8 uur thuis en dan had ik geen zin meer om te koken. Op de andere dag zijn ze eerder klaar en dan zorg ik ervoor dat er een maaltijd klaar staat. Die dag is ook mijn man vrij dus gaat alles wat makkelijker. Op dinsdag heeft hij avonddienst dus doe ik alles alleen.

Maar nu de trainingen in de zaal vervallen zijn had ik ook vandaag tijd om iets lekkers te maken. Iets lekkers waar ik niet al teveel tijd aan wilde spenderen. Moet er nog een beetje in komen dat er op dinsdag gekookt wordt.

Risotto variant

Mijn kinderen zijn heel erg dol op mijn bloemkoolrisotto, deze maak ik met bloemkoolrijst. Maar deze duurt heel erg lang. Risotto heeft nu eenmaal de tijd nodig om gaar te worden. En bij mijn recept moet je wel in de buurt blijven en daar had ik vandaag geen tijd voor.

Gelukkig heeft Mamsatwork een 2e ebook voor de slowcooker op de markt gebracht en daar stond een recept in voor risotto met chorizo uit de slowcooker. Weinig voorbereiding nodig, slowcooker doet het werk en wij konden een keer een andere risotto versie proberen.

Aanpassing van het recept

De ui, knoflook, risotto en rode wijn moet je even aanfruiten/bakken in de pan. Om iets meer smaak te geven, of eigenlijk gezegd om iets meer pit toe te voegen, heb ik een theelepel chiliolie gebruikt voor het bakken van de ui en knoflook. Dat maakt het recept net iets pittiger. Voor mij helemaal goed maar mijn dochter vond hem net iets te pittig.

Geduld voor de risotto met chorizo

Lange tijd was ik bang dat het gerecht niet zou lukken. Het bleef namelijk echt een hele lange tijd heel erg waterig. Ik was bang dat ik teveel bouillon had toegevoegd. Ik had tegen de kinderen een deadline van 19:45 gezegd. Als het gerecht dan niet klaar zou zijn werd het toch een ouderwetse broodavond. Maar toen de kinderen naar beneden kwamen en ik nog een keer alles wilde doorroeren was het gerecht perfect.

De rijst was lekker smeurig en de smaken hadden zich goed over het gerecht verdeeld. Erg leuk om op deze manier risotto te maken. Misschien ga ik mijn eigen versie ook eens op deze manier proberen.

Niet iedereen vond het lekker. Zoonlief die echt een moeilijke eter is vond de rijst te zacht. Maar de andere wilde risotto met chorizo wel vaker eten.

Eindoordeel: 7.8