Ik wilde vandaag een makkelijke maaltijd maar wel eentje met heel veel smaak. En ik moet zeggen, mijn missie is geslaagd.

Voor mijn gezin van 5 had ik de volgende ingrediënten:
– 5 kipfilets
– 2 bolletjes mozzarella
– 2 potten pasta saus (ik had 2 verschillende smaken van mutti)
– Italiaanse kruiden
– basilicum
– balsamico siroop
– pasta

Oven met kerntemperatuur meter

Wij hebben een oven met kerntemperatuur wat voor dit gerecht heel erg handig is.

Haal het vet een beetje weg van de kipfilet. Als je net als wij een kerntemperatuur meter heb steek deze dan in de dikste kipfilet.

Doe de twee potten saus in een ovenschaal en meng ze door elkaar. Je zou eventueel dit nog verder kunnen kruiden met Italiaanse kruiden, knoflook en uienpoeder.

Leg de kipfilets in de saus. Ga ondertussen even lekker niets doen.

Als de juiste kerntemperatuur bereikt is verander je de stand van de oven. Nu gaan we de kaas op de kipfilet grillen. Leg plakjes mozzarella op de kipfilet. Ik heb de kruiden boven op de mozzerella gedaan. Zet de schaal dan onder der grill en maak ondertussen je pasta klaar.

Als de kaas gesmolten is versier je de schotel met verse basilicum en balsamico siroop.

Extra’s:

Je zou de schotel ook extra kunnen aankleden met groenterestjes van deze week. Of doe er gegrilde aubergine en courgette bij als je meer groente wil toevoegen.