Moe van hetzelfde oude ontbijt? Probeer dan eens dit recept en geef een draai aan jouw ochtendmaal! Alles wat je nodig hebt is gemalen varkensvlees, zout, kruiden en een beetje water. Deze worst kan worden gebruikt in elk gerecht dat erom vraagt, maar kan ook zo uit de pan worden gegeten. Het beste van dit recept is dat alle ingrediënten verkrijgbaar zijn bij de meeste supermarkten, waardoor het gemakkelijk is om alles te vinden wat nodig is om deze worstjes thuis te maken!

Welke ingrediënten heb je nodig?

  • 1 pond gemalen varkensvlees
  • 1 theelepel gemalen salie
  • 1/2 theelepel gedroogd bonenkruid
  • 1/4 theelepel zwarte peper
  • 1/4 theelepel nootmuskaat
  • 1/2 theelepel zout

Deze worstjes smaken altijd heerlijk
Je hebt van die dagen dat je laat wakker wordt. Stress, want er is te weinig tijd om een uitgebreid ontbijt voor jezelf en/of je gezin te maken. Dit recept voor heerlijke ontbijtworstjes komt op zulke dagen goed van pas. Niet alleen kun je zo uit de pan eten, ze smaken ook heerlijk in gerechten als soep en omeletten. Ze zijn dan ook zeker de moeite van het proberen waard! De worstjes smaken ook heerlijk op vakantie, als je lekker laat wakker wordt. Ze zijn snel klaar en vullend. Beter kan niet!

Hoe maak je dit gerecht?

Stap 1: Meng eerst alle kruiden in een kom
Stap 2: Voeg het gemalen varkensvlees toe en meng tot alles gelijkmatig bedekt is
Stap 3: Voeg net genoeg water toe om een deegachtige consistentie te krijgen en vorm er dan kleine pasteitjes van.
Stap 4: Bak de worstjes op middelhoog vuur in ongeveer zes minuten per kant of tot ze gaar zijn.

Serveer de worst met aardappelen en eieren. Serveer direct of zet in de koelkast voor als je trek hebt. Eet smakelijk!

Photo by Önder Örtel on Unsplash