Ik ben dol op mijn slowcooker. Vele gebruiken hem alleen in de winter maar ook in de zomer vind ik hem juist ideaal. Je zet hem ’s morgens aan en de rest van de dag heb je er geen omkijken naar. Je kan dus heerlijk van de zon genieten terwijl je avondeten wordt klaargemaakt.

Natuurlijk moet je soms nog aan het eind wel iets doen. Bijvoorbeeld pasta koken of in dit geval bami maar het scheelt je van de rest een heleboel.

Hoe maak je bami met shoarma?

Eigelijk is dit een heel simpel gerecht. Je hebt maar een paar ingrediënten nodig:

  • 750 gram shoarma
  • zak van 400 gram bami/nasi groente
  • 2 eetlepels ketjap of sojasaus
  • 2 eetlepels zoete chilisaus
  • Teentje knoflook
  • En voor degene die het nog iets pittiger willen maken een theelepel sambal
  • 2 tot 3 nestjes bami
  • Kroepoek

Doe de shoarma rauw in de pan. Leg hier bovenop de zak groente. Meng met de ketjap, chilisaus, knoflook en sambal. Zet de pan 4 uur op low.

Aan het eind kook je de bami. Ik kook deze altijd met een beetje bouillon voor meer smaak. Als de bami gaar is doe je deze nog even in de slowcooker. Ik heb hem er 20 minuten in gedaan. De bami neemt dan lekker alle vocht op waardoor je meer smaak krijgt.

Het is een simpel gerecht. Maar waarom maak je deze nu in de slowcooker en niet gewoon in de pan. Door gebruik te maken van het langzame garen in de slowcooker wordt je shoarma heerlijk mals. Daarbij heb je het voordeel dat de pan het werk doet. Jij hoeft niets te doen. En zeker met warme dagen is het fijn dat je niet boven een warme pan hoeft te staan.

Welke varianten kan ik maken met bami met shoarma?

Ik heb nu gekozen voor varkensshoarma omdat deze in de aanbieding was. De volgende keer zou ik echter kipshoarma gebruiken. Ik vind daar net iets meer smaak aanzitten.

Vindt je de voorgesneden groente niet lekker of wil je hier op besparen? Snij dan zelf de gewenste groente. Denk daarbij aan prei, tauge, sperziebonen, snugarsnaps, ui, paprika, enz. Je kan alles toevoegen wat jij lekker vindt.

Ik had genoeg gemaakt voor 6 personen. Dit gerecht is natuurlijk ook ideaal om te maken als opwarmgerecht. Neem het mee naar je werk. Of zoals in ons geval, eet het na het sporten.

Mijn gezin gaf dit gerecht overigens een 7. De kinderen vonden het heerlijk. Zij willen dit vaker eten op sportavonden. Mijn man vond het iets te flauw en zou het de volgende keer iets meer aandikken met kruiden en groente. Overall is het wel een gerecht dat op de lijst vaker maken komt te staan.

Budget: € 12,- voor de hele maaltijd