Laten we eerst eens ingaan waarom je olijfolie spray zou moeten gebruiken. Waarom werkt een spray beter dan een fles?

Waarom olijfolie spray gebruiken?

Er zijn verschillende redenen waarom mensen ervoor kiezen om olijfolie spray te gebruiken in plaats van traditionele vloeibare olijfolie:

  1. Portiecontrole: Met een spray kun je de hoeveelheid olijfolie beter doseren en ben je minder geneigd om te veel te gebruiken. Dit kan helpen bij het beheersen van de calorie-inname en het bevorderen van een gezonde voeding.
  2. Gelijkmatig verdelen: Olijfolie spray zorgt ervoor dat je de olie gelijkmatig kunt verdelen over je voedsel, wat kan helpen bij het koken en bakken. Het zorgt ervoor dat je voedsel niet te droog wordt en dat het een mooie glans krijgt.
  3. Handig in gebruik: Een sprayfles is handiger in gebruik dan een fles met een schenktuit. Je kunt de olie direct op het voedsel spuiten zonder te morsen en het is gemakkelijker schoon te maken.
  4. Gezondheid: Olijfolie spray is een gezondere optie dan traditionele kooksprays omdat het geen toegevoegde chemicaliën bevat en minder verzadigde vetten heeft. Olijfolie is rijk aan enkelvoudig onverzadigde vetten die gunstig zijn voor de gezondheid van het hart.

Het gebruik van olijfolie spray kan een handige en gezonde manier zijn om je voedsel te bereiden. Het is belangrijk om te onthouden dat het nog steeds een vorm van vet is en dat het in overmaat kan leiden tot een overmatige calorie-inname. Daarom is het belangrijk om de hoeveelheid olie die je gebruikt te matigen en te combineren met een gezonde en gevarieerde voeding.

Welke merken verkopen olijfolie spray?

Er zijn verschillende merken die een kant en klare olijfolie spray verkopen. Zo kan je onder andere slagen bij de toko maar ook in de supermarkt kan je zeker een goede spray kopen. De Jumbo heeft zijn eigen merk, net als de Lidl en de action.

Wil je een olijfoliespray van een bekend merk dan kan je de Bertolli olijfolie spray kopen.

Wat is de beste olijfoliespray?

Alle spray’s uit de winkel zijn goed. Echter zijn dit producten die je in een spuitbus zitten die je na afloop weer weg moet gooien. Wil je voor de beste olijfolie spray gaan dan kan je beter een olijfolie sprayer kopen.

RVS Olijfolie Sprayer extreme deluxe

Met de BooGoo® Olijfolie Sprayer kunje gemakkelijk en nauwkeurig de gewenste hoeveelheid (olijf)olie doseren voor het bereiden van je favoriete gerechten. Of je nu bakt, braadt of grilt, met deze sprayer wordt het proces leuker, eenvoudiger en smaakvoller. De BooGoo® Olijfolie Sprayer is ontworpen om te voldoen aan de hoge standaarden van professionele keukens en is een onmisbaar hulpmiddel voor iedere keuken.

Inclusief accessoires: bestaande uit een bakkwast, schoonmaakborsteltje, en trechtertje.

Verkrijgbaar bij

bol.com (€19,95)

Deze zijn duurzaam en gaan lang mee. Daarbij kan je als er meerdere koopt verschillende soorten olijfolie in een sprayvorm gebruiken. Wij thuis gebruiken sowieso 3 soorten olijfolie. De naturel vorm voor bakken, de knoflookolie voor bakken en de chiliolie.

Ideaal als je meerdere olieen wilt gebruiken: sprays in drie verschillende kleuren

Als je de knoflookolie in een spray doet moet je wel opletten dat je niet degene met kleine stukjes knoflook gebruikt. Je kan beter een teentje knoflook onder in de fles doen. De kleine stukjes zorgen er voor dat je spray verstopt kan raken, dat geldt ook voor de chili versie. Deze kan je beter gewoon vanuit de fles gebruiken. Of hem gefilterd in een olijfolie spray doen.

Goedkoopste Olijfolie sprayer

Een olijfolie sprayer is op zich niet heel erg duur. Zeker niet als je bedenkt hoelang je er mee doet. Degene die we eerder in dit artikel noemde is nog net geen € 20,-. Maar er zijn ook goedkopere versies.

Deze sprayer van BOTC kost € 11,95. En heeft ook hele goede referenties. Je krijgt er alleen geen extra accessoires bij.

En zoals je op de foto kan zien is de sprayer niet alleen handig voor olijfolie. Je kan hem ook gebruiken voor andere dingen.

Waar kan je olijfolie spray nog meer voor gebruiken?

Al eerste denken we natuurlijk aan het insprayen van je pan. Door te sprayen kan je beter de hoeveelheid bepalen. Maar de spray is ook handig voor andere dingen.

Ik lees dat ook veel mensen hem gebruiken voor de airfryer. Met een olijfolie spray kan je de producten die in de airfryer gaan nog net even een beetje invetten waardoor ze net iets krokanter worden.

Ook is het ideaal voor het insprayen van je bakvorm. Geen geknoei meer met klontjes boter.

Kortom voor een paar euro haal je met een olijfolie spray gemak in huis.

Sprayer zijn te koop bij Bol.com en Blokker.