Soep brengt de aardse smaak van de courgette optimaal tot haar recht. Courgettesoep is courgette in gepureerde vorm, in combinatie met verschillende smaakmakers. Bouillon en pesto geven de soep een kruidige smaak, melk maak het geheel romiger. Courgettesoep is vrij eenvoudig te bereiden, in de garing van de courgette en de verdere bereiding kan er bijna niets fout gaan. De soep is geschikt voor beginnende koks, in 15 minuten heb je met deze courgettesoep een top gerecht op tafel en kun je er met vier personen van genieten.

Vind je de soep flauw? Wees dan vrij in het toevoegen van extra pesto of een extra ui, ook peper en zout brengt de soep verder op smaak. Courgettesoep lijkt een kleine beetje op aardappelsoep en zoals je waarschijnlijk weet is het belangrijk om deze soep goed op smaak te brengen.

Voorbereiding : 5 minuten

Bereidingstijd : 15 minuten

Personen : 4

Ingrediënten

Courgette – 350 gram

Ui – 1 stuk

Kippen- of groentebouillon – een halve liter

Groene pesto – 3 eetlepels

Melk – 250 ml

Olijfolie – een scheutje

Peper en zout

Instructies

Snijd de courgette in blokjes en versnipper de ui.

Fruit de ui rustig in een pan en voeg de courgette toe om deze mee te laten bakken in de olijfolie.

Voeg de kippen- of groentebouillon toe en laat het geheel ongeveer 10 minuten garen.

Voeg ook de groene pesto toe, drie eetlepels of meer wanneer je het lekker vindt. Eventueel kun je verderop in het proces nog meer pesto aan de soep toevoegen.

Pureer het geheel wanneer het nog warm is met een staafmixer.

Maak de courgette, bouillon en ui tot een gladde massa met een staafmixer en voeg de melk toe.

Laat de courgettesoep niet meer koken, maar laat hem opwarmen om de soep vervolgens te serveren.

Voeg peper en zout toe naar smaak.