Afgelopen vrijdag waren wij in Gouda en zochten een leuk plekje om te lunchen. Een plekje waarbij we allemaal iets konden eten wat we lekker vonden. De een wilde carpaccio en de ander het liefst een salade, dat vonden we bij Kruim.

Eten in de bieb

Even een korte intro van Kruim. Kruim is een restaurant in Gouda welke gelegen is in de bibliotheek van Gouda. Het zit net iets buiten het winkelgebied. Even een bruggetje over en je bent er.

Door de bieb voelt het bij binnenkomst al meteen heel erg gezellig. Er is volop bedrijvigheid. Toen wij er waren was de bieb open en terwijl aan het eten waren werden de mensen geholpen aan leuke boeken. Bij de tafel naast ons, een mevrouw met een meisje van 4, zag ik dat ze een boek uit de bieb hadden gehaald die het meisje kon lezen tijdens het wachten. Ik weet niet of dat mag maar ik vond het er wel heel gezellig uit zien.

En er is echt aandacht gegeven aan het gebouw. De toiletten zijn heel erg schoon en echt een bezoekje waard. Ook hier kan je duidelijk zien dat je in de bieb bent.

In de menukaart zit een klein mini boekje. Daarin vertelt Kruim de muis alles over de historie van het pand. Dat zijn grootouders al introk hadden genomen in dit pand maar dat het niet altijd makkelijk was. Het verhaal moet je zelf maar lezen als je een hapje gaat eten bij Kruim.

Het restaurant

Zoals ik al eerder aangaf, deze lunchlocatie hadden we uitgezocht omdat iedereen van te voren op de kaart al iets had gezien wat ze lekker vonden. En niet alleen om te eten. Ze hebben bij Kruim namelijk ook hele lekkere koffie’s en smoothies.

Mijn kinderen namen alle drie een smoothie. Zoonlief nam de pulled chicken, dochterlief 1 nam een club sandwich en dochterlief 2 nam een carpaccio op brood. Mijn man had de makreelsalade op brood en ik de quinoa salade.

Alle vijf hebben we echt genoten van onze gerechten. Het zag er niet alleen heel erg lekker uit, het smaakte echt fantastisch. En de salade ga ik ook zeker thuis nog een paar keer maken. Erg makkelijk maar wel smakelijk.

Gelukkig zatten de kinderen vol van hun lunch en smoothie want bij het afrekenen ontdekte ze de taartenetalage. Daar hadden ze ook nog wel iets lekkers uit gewild maar nu was er geen ruimte meer. Een boterham en smoothie zorgde voor een goede bodem.

Lunchen met kinderen

Het leuke aan Kruim vind ik het publiek. Er zat van jong tot oud. Naast ons zat een gezin met een babytje maar we zagen ook een tafel waar oma haar verjaardag met een high tea vierde. Of twee vriendinnen die na het winkelen even kwamen genieten van een luxe koffie. Erg leuk om te zien dat het voor iedereen toegankelijk is.

Als wij weer naar Gouda gaan zal ik ook zeker weer een bezoek aan Kruim brengen. Er staat nog teveel op de kaart (en in de taartenetalage) wat ik een keertje wil uitproberen.