Wat zijn nou precies verantwoorde tussendoortjes? En zijn er ook lekkere gezonde tussendoortjes? Want veel van ons zien het toch niet zitten om spruitjes als tussendoortje te eten. Daarom hier voor jou meerdere lekkere verantwoorde tussendoortjes!

Waarom zou je verantwoorde tussendoortjes eten?

Om tussen de maaltijden te “snacken” is erg gezond voor je, mits je dit natuurlijk op een verantwoorde manier doet. Door om de twee of drie uur te eten blijft je spijsvertering werken en heb je geen maag die niks doet. Doordat je lichaam altijd aan het werk is, zal je ook meer verbranden en zelfs afvallen.

Verantwoorde tussendoortjes

Ei

Een ei is ook een goed idee als tussendoortje. Gewoon een gekookt ei is goed maar je zou hem ook bijvoorbeeld op een rijstwafel of een volkoren cracker kunnen doen!

Groente

Natuurlijk groente! Je kunt het zo gek niet bedenken met groente. Alles is goed. Een stukje komkommer, bleekselderij, salade, cherry tomaatjes, paprika, wortels.

Fruit

Fruit! Natuurlijk is fruit goed als tussendoortje. Liever niet meer dan twee op een dag, want het blijven toch suikers. Ook al zijn het natuurlijke suikers.

Vlees

Vlees kan je ook zien als tussendoortje. Misschien klinkt het nu nog gek, maar een rolletje schouderham of wat stukjes kip. Erg lekker en gezond!

Rozijnen

Rozijnen zijn ook goed voor ons. Natuurlijk niet te veel, maar een handje is goed. In rozijnen zitten vitamines B en anti-oxidanten die goed zijn voor je bloedsomloop.

Noten

Nog een gezond tussendoortje, noten! Mits ongezout en niet bewerkt. Er is veel keuze, dus er zit vast wel iets bij wat je lekker vindt. De gezondste keuzes zijn walnoten, cashewnoten, amandelen en hazelnoten.

Zoete aardappel chips

Een leuke tip, je kunt van zoete aardappel chips maken. En nog steeds is het een redelijk verantwoorde snack. Zoete aardappel heeft veel voedingsvezels. Bijna twee keer zoveel als een normale aardappel. Dankzij deze voedingsvezels duurt het langer voordat de zoete aardappel is verteerd. En je krijgt een voller gevoel van vezelrijke producten.

Donkere chocolade

Ja dames! Donkere chocolade (80%) is goed voor je. Dat hebben ze meerdere malen bewezen. Natuurlijk niet te veel, geen hele reep. Een klein stukje. Maar alsnog goed nieuws én een lekkere snack!

Magere kwark

Magere kwark zit bomvol eiwitten die goed zijn voor je spieren bevat weinig calorieën. Het vult ook nog eens goed!

Smoothie

Groente en fruit smoothies! Het liefst zelf gemaakt en zonder toegevoegde suikers. Erg gezond. Voor de moeilijke groente eter is dit ook ideaal want zo krijg je groente binnen zonder dat je het proeft!

Zelfgemaakt soep

Zelfgemaakte soep is ook een oplossing. Je maakt een hele pan groentesoep en kan zo tussendoor wat soep eten. Erg gezond en het vult goed!

Heel veel succes met het maken van jouw verantwoorde tussendoortjes!

Foto van Elena Leya op Unsplash