Maak je huis gezond, begin in de keuken

Wil jij een gezonder lichaam en geest? Creëer dan eerst een gezonder huis. Ons huis is een plek die ons hele leven kan veranderen. Daarom is het belangrijk om een plek in te richten waar we kunnen ontspannen en onszelf weer op kunnen laden. Begin met jouw gezondere omgeving in de keuken. Vaak noemen we dit het hart van het huis en dat is niet zonder reden: als je je weerbaarheid wilt verbeteren is het essentieel om gezond te blijven. Tijd dus om de keuken om te toveren in een gezonde plek die je inspireert om creatieve en gezonde maaltijden te bereiden. Vergroen je keuken en verbeter je gezondheid!

Stimuleer je hersenen om een gezondere levensstijl te kiezen

Als we het hebben over biofilisch en groen decoreren van ons huis, denken we vaak als eerst aan planten. Maar wat dacht je van kruiden, groenten en fruit? We zien deze items zelden als potentieel onderdeel van ons interieur, maar we zouden het zeker moeten overwegen. Op deze manier kunnen we een natuurlijke sfeer creëren en de geur stimuleert onze hersenactiviteit en beïnvloedt ons onderbewustzijn om een bewustere levensstijl te kiezen. Gezond voedsel in onze omgeving werkt in op onze mentale en fysieke gezondheid. Onderzoek toont aan dat citrusvruchten productiviteit en het geluksgevoel stimuleren en komkommers zorgen dat we meer trek krijgen in andere groenten. Maak groenten en fruit dus onderdeel van je interieur en laat ze voor je werken en een gezonder leven inspireren.

Pas deze 4 tips toe om van je keuken een gezond toevluchtsoord te maken:

Tip 1

DECOREER met kruiden, groenten en fruit

Decoreer je keuken rijkelijk met kruiden, groenten en fruit. Wist je dat niet alle groenten en fruit in de koelkast horen en dat sommigen beter bij kamer temperatuur bewaard kunnen worden? Groot pluspunt: Gezond voedsel is gewoonweg te mooi om uit het zicht te bewaren en is goed te gebruiken als kleurrijke decoratie. Door groenten en fruit tentoon te stellen raak je ook geïnspireerd om gezonder te eten. Trek die gezonde producten dus uit de koelkast en etaleer die peper, tomaat, pompoen en aubergine in mooie handgeweven manden of op houten dienbladen.

Tip 2

KIES servies vrij van gifstoffen

Red de planeet en verbeter je gezondheid. Gebruik tafelgerei gemaakt van organische en herbruikbare materialen zoals teakhout. De originalhome keukengerei collectie is gemaakt van afval en behandeld met plantaardige oliën. Deze producten zijn veilig voor je eten en redden de planeet op hetzelfde moment.

Dit materiaal is niet alleen milieuvriendelijk, maar het voegt ook een natuurlijk tintje toe aan je keukeninrichting en je gedekte tafel. Door natuurlijk en duurzaam servies te kiezen vergroot je ook je eigen welzijn, omdat het het biofilische design van je huis verbetert. Deze natuurlijke producten zien er niet alleen geweldig uit, maar inspireren je ook om gezondere keuzes te maken.

Tip 3

WEES CREATIEF en verminder voedselverspilling

Haal het meeste uit je keuken door verse ingrediënten om je heen te verzamelen en voedselverspilling te verminderen. Verse ingrediënten kunnen je inspireren om nieuwe gezonde maaltijden te proberen. Tegelijkertijd word je eraan herinnerd wat je bij de hand hebt en wat je moet gebruiken voordat het bederft. Plus, je kan op deze manier geld besparen, terwijl je de planeet red!

o   Restjes? Gooi ze niet weg! Wees creatief en tover ze om in heerlijke maaltijden met minimale inspanning. Met verse ingrediënten om je heen kun je restjes eenvoudig combineren om nieuwe gezonde maaltijden te maken die zowel lekker als duurzaam zijn. Haal het meeste uit ieder ingrediënt in je keuken!

o   Heb je ook zo’n basilicum plantje dat altijd verpietert, hoezeer je je best ook doet om hem in leven te houden? Probeer de plant uit elkaar te halen en te verdelen over meerder potjes. Voor je het weet groeien ze allemaal razend hard! Dit komt omdat de plant zo meer ruimte krijgt om wortels te ontwikkelen. Meerdere planten voor de prijs van een, wie wil dat niet?

Tip 4

MAAK HET een gewoonte

Het vergroenen van je keuken is niet iets eenmaligs. Om een gezonde omgeving vol te houden moet het een gewoonte worden om kruiden, groenten en fruit te gebruiken in je dagelijkse routine. Begin klein door een aantal producten toe te voegen aan je keuken en vergroot dan geleidelijk het aantal gezonde zichtbare items. Op deze manier bevorder je zowel je mentale als fysieke gezondheid.

FRIS JE KEUKEN OP om je gezondheid te boosten

Door kruiden, groenten en fruit te presenteren in je keuken bevorder je een gezonde levensstijl doordat je altijd gezonde opties binnen handbereik hebt. Tegelijkertijd verbetert het je fysieke en mentale gezondheid doordat het perfect aansluit op de principes van biofilisch design. Door deze tips te volgen kun je je keuken vergroenen en er een gezonde en verfrissende plek van maken. Als je op zoek bent naar natuurlijke en inspirerende producten om je op weg te helpen, neem dan vooral een kijkje bij enkele van onze favorieten hieronder.