Mooi weer vraagt om een lekkere plek om te lunchen en wij kozen vandaag voor Delicat in Hoenderloo.

Hoenderloo is voor ons een kleine 45 minuten rijden. Alleen voor een lunch is dit misschien een beetje overdreven, al heb ik het voor een goede lunch zeker over om er naar toe te rijden, maar we gingen eerst in Harskamp met onze Welsh Corgi wandelen. Vanuit daar was het nog 15 minuten rijden.

Ik vind de omgeving van Hoenderloo echt heel erg leuk en je hebt er veel goede plekken om te eten. Naast Hoenderloo komen we ook regelmatig in Otterlo. Vandaag probeerde we een lunch bij Delicat Hoenderloo.

Brasserie Delicat

Delicat is niet alleen een restaurant. Delicat is ook een traiteur, een cateraar en ze verhuren smookers. Kortom, Delicat weet wat lekker eten is. En dat merkte we tijdens de lunch ook.

Zoals al aangegeven zijn er heel veel restaurants in de buurt van de veluwe. De menukaart van Delicat Hoenderloo trok ons heel erg aan. Niet alleen de inhoud maar bij het menu kon je al zien dat men aandacht gaf aan de klant. De online kaart geeft je al een warm en welkom gevoel.

In verband met lactose intolerantie bekijk ik de kaart altijd van te voren. Ik wil zeker weten dat er iets is wat eventueel lactosevrij is of een gerecht dat ik het waard vindt om een pilletje voor te nemen. Thuis had ik al gezien dat ze erg lekkere salades op de kaart hebben staan. Ook de poke bowl trok mijn aandacht.

Na een heerlijke wandeling met de hond, ideaal want het gebied is omheint dus je hond kan niet weglopen, reden we richting Hoenderloo.

Buitenterras

Omdat het lekker weer was gingen we heerlijk op het terras zitten. Door de doeken boven het terras zijn er voldoende mogelijkheden om in de schaduw te zitten.

Het terras was gezellig druk. Op het terras zaten vriendinnen samen te lunchen, oudere echtparen te genieten van een kopje koffie met appeltaart en kwamen fietser even bij van een fietsrit over de veluwe met een verfrissend glaasje fris.

Wij kozen voor een plekje onder een schaduwdoek zodat de hond ook even af kon koelen. De ober gaf ons meteen een gezellig gevoel. Lunchen is voor ons als ondernemers echt een uitstapje. Wij werken vanuit huis dus zien weinig mensen. En als het druk is kunnen we ons opsluiten in onze eigen woning. Een uitje als dit draait voor ons dus echt om een geniet momentje. En als we dan een ober hebben die meteen zorgt voor wat gezelligheid begint de lunch al goed.

Terwijl wij op ons drankje zaten te wachten zag ik al heerlijke broodjes voorbij komen. De panini’s waren overduidelijk populair. Omdat ik op dit moment de weight watchers volg wilde ik tijdens deze lunch geen brood. Ik besloot te gaan voor de salade veluwe. Een salade met geitenkaas (dat wordt dus een lactosepilletje nemen) walnoten, paddenstoelen en nog veel meer lekker.

Delicat salade veluwe

Bij de salade werden 3 stukjes brood geserveerd. Ik heb er een genomen om het smeersel te proeven. Dit was geen standaard kruidenboter. Het smeersel is gemaakt van oude kaas en pesto en is heel erg lekker. Bijna te moeilijk om maar 1 broodje mee te smeren. Gelukkig was de salade ook erg lekker en vulde deze goed waardoor ik geen extra stukje brood nodig had.

Mijn man twijfelde heel erg maar koos uiteindelijk het twaalfuurtje. Het twaalfuurtje bestaat uit een boterham met streekkaas, een gebakken ei, een kroket, boeren eiersalade en een gekozen soepje. Mijn man kon kiezen uit een tomatensoep of een mosterdsoep. Hij koos de mosterdsoep.

delicat twaalfuurtje

Er is ook een halfeentje. Deze is meer gericht op de visliefhebber. Deze bestaat uit een boterham met roerei en zalm, twee garnalenkroketten, tonijnsalade en soep naar keuze. Mijn man is niet zo dol op vis en koos daarom voor de twaalfuurs versie. En net als de salade was dit de moeite waard.

Je merkt duidelijk dat alles vers bereid wordt en dat ze werken met goede producten.

Ik wilde ook even een blik werpen op de binnenzijde van het restaurant. En net als buiten ziet het binnen erg gezellig uit. De ober die je hier op de foto ziet werkte er duidelijk met veel plezier want regelmatig zagen we hem een dansje doen. Hij was ook erg attent. Iemand moest iets langer wachten op zijn bestelling en hij ging keurig aangeven dat hij hem niet vergeten was en dat het eten er bijna aankwam. En dat voor een ober die er recent begonnen was. Een feestje om naar te kijken.

delicat hoenderloo

Oordeel Delicat Hoenderloo

Zouden we hier nog een keer gaan eten? Wat zijn de voor en tegens?

Ja, wij zouden hier zeker nog een keer gaan eten. Ideaal als we met de hond zijn wezen wandelen.

Voors:
– Gezellig buitenterras
– Vriendelijke (dansend) personeel
– Goed eten
– Snelle bediening
– Goede prijs

Tegens:
– Met kleine kinderen zou ik hier niet zo snel gaan eten. Het restaurant ligt aan een weg en het terras is niet afgeschermd. Er is ook geen speeltuin waar de kinderen zich kunnen vermaken.