Ben je op zoek naar een snel en gemakkelijk diner recept? Dan is deze pan mt krokante sesam kip precies wat je zoekt. Het smaakt heerlijk en is klaar is slechts 30 minuten! Sterker nog: het heeft de smaak van je favoriete afhaalmaaltijd zonder het gedoe van bezorgen of het koken van meerdere gerechten. De krokante sesam kip wordt gecombineerd met een werkelijk verslavend lekkere kleverige saus die je naar meer zal laten verlangen. Probeer het vanavond meteen! Wij heben alvast het recept voor je.

Welke ingrediënten heb je nodig?

  • 5 eetlepels olijfolie
  • 2 eieren (licht geklopt)
  • 3 eetlepels maïzena (/cornstarch)
  • 10 eetlepels all purpose bloem (gewoon/)
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/2 theelepel peper
  • 1/2 theelepel knoflookzout
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 3 kipfilets (in hapklare brokken gesneden)
  • 1 eetlepel sesamolie (je kunt het eventueel weglaten en er aan het eind gewoon veel sesamzaadjes over strooien als je dat liever hebt)
  • 2 teentjes knoflook (gepeld en fijngehakt)
  • 1 eetlepel witte wijnazijn (Chinese rijstazijn, werkt ook)
  • 2 eetlepels honing
  • 2 eetlepels zoete chilisaus (gebruik meer of minder, afhankelijk van het merk en hoe pittig je het lekker vindt)
  • 3 eetlepels ketchup
  • 2 eetlepels bruine suiker
  • 4 eetlepels sojasaus
  • Rijst (gekookt)
  • 2 eetlepels sesamzaad
  • 1 bosje lente-uitjes (/sjalotjes fijngesneden)

Krokante seasamkip en kleverige Aziatische saus: een perfecte combinatie
Het is fijn en gezellig om te eten met vrienden. Helemaal wanneer je ze dit Aziatische gerecht op tafel tovert! Misschien dat koken voor veel mensen je nerveus maakt. Dat hoeft met dit vrij simpele gerecht helemaal niet. Het is verbazingwekkend hoe goed krokante sesamkip samengaat met deze kleverige Aziatische saus. De smaken vulden elkaar perfect aan en iedereen gaat met een volle maag naar huis. Probeer het en je zult er geen spijt van krijgen!

Hoe maak je dit gerecht?

Stap 1: Doe olie in een grote koekenpan en verhit het op middelhoog vuur tot het heet is.

Stap 2: Doe de kip, maïzena, bloem, zout, peper, knoflookzout, paprikapoeder en eieren in een kom en meng alles goed door elkaar.

Stap 3: Doop de kip in het eimengsel tot hij bedekt is en doe hem dan in de koekenpan.

Stap 4: Bak ongeveer zes minuten of tot de kip goudbruin is, draai af en toe om.

Stap 5: Haal de kip uit de pan en leg hem opzij op een met keukenpapier bekleed bord om de overtollige olie te absorberen.

Stap 6: Verhit de sesamolie in een koekenpan op middelhoog vuur tot het heet is, voeg dan de knoflook toe en bak ongeveer twee minuten.

Stap 7: Voeg azijn, honing, zoete chilisaus, ketchup, bruine suiker en sojasaus toe aan de braadpan en breng aan de kook.

Stap 8: Doe de kip er weer bij en bak ongeveer twee minuten of tot de kip door en door gaar is.

Stap 9: Serveer over rijst met gehakte lente-uitjes en sesamzaadjes. 

Eet smakelijk!

Photo by Atharva Tulsi on Unsplash