Het nuttigen van een gezonde ontbijt smoothie is een geweldige manier om de dag te beginnen. Het bevat meer voedingsstoffen dan elke andere ontbijt optie en voorziet jou urenlang van energie. Bovendien zijn deze drankjes ook nog eens heel eenvoudig tre maken. Maar hoe maak je deze heerlijke en gezonde ontbijt smoothie? Lees snel verder voor ons recept! 

Welke ingrediënten heb je nodig?

  • Aardbeien en veenbessen
  • 2 eetlepels pindakaas
  • 1 kop koude melk
  • 1 eetlepel cacaopoeder
  • 1/4 kopje havermeel (makkelijk te maken – doe je havermout gewoon in een keukenmachine of blender en pulseer tot het meel-achtige consistentie heeft)
  • 1/4 kop griekse yoghurt
  • 1 handvol ijs (optioneel)

Waarom is deze ontbijt smoothie zo fantastisch?
Niet iedereen is fan van ontbijten in het algemeen. Toch is het belangrijk om iets voedzaams te vinden voor in de vroege ochtenduren. Je hebt nu eenmaal energie nodig om aan het werk te gaan of voor andere activiteiten die je overdag wilt ondernemen. Een groot voordeel van deze gezonde ontbijt smoothie is dat het licht op de maag is. Het valt minder zwaar dan ander soorten ontbijt. Bovendien zit het vol met fruit en groenten die hartstikke goed zijn voor je gezondheid. Alleen maar voordelen dus!

Hoe maak je deze ontbijt smoothie?
In principe is er voor dit recept maar één stap nodig. Doe alle ingrediënten in een blender en mix tot een gladde massa. Als je de drank te dik vindt, voeg dan meer melk toe tot de gewenste consistentie is bereikt. Geniet ervan!

Creëer in een handomdraai jouw favoriete smoothie
Nu je weet hoe je een gezonde ontbijtsmoothie maakt, is er geen excuus meer om je dag niet goed te beginnen! Deze drankjes zitten boordevol voedingsstoffen en kunnen je lichaam urenlang van brandstof voorzien. Plus, ze zijn gemakkelijk aan te passen zodat je een smoothie kunt creëren met jouw favoriete ingrediënten. Dus waar wacht je nog op? Begin met blenden!

Photo by Claudia Soares on Unsplash

Andere ontbijtsuggesties:
Worst bij je ontbijt