Ik heb een vriendin waarmee ik 2 keer per jaar afspreek. Beide hebben we het druk waardoor meer afspreken er niet van komt. Dat is niet erg want we weten beide dat ons vriendschap goed zit. We zijn al meer dan 25 jaar vriendinnen en dat getal zullen we zeker gaan verdubbelen.

Als we elkaar spreken dan nemen we daar ook de tijd voor. De meeste keren dat we samen afspreken genieten we dan ook het liefst van een high tea. Lekker lang genieten van een kop thee vergezeld van heerlijke hapjes.

Theeschenkerij Eldorado

Dit keer gingen we naar de theeschenkerij Eldorado in Woudenberg. Een dorp tussen onze woonplaatsen in maar een plek waar we beide nog nooit geweest zijn.

De theeschenkerij ligt een beetje verstopt. Hij ligt aan een wandel – en fietsroute langs het water. Om bij de theeschenkerij te komen rijdt je eerst door een straat met aan een zijde water en aan de andere zijde woningen. Een smalle straat waardoor je gaat twijfelen of je wel de juiste kant op gaat. Maar dan aan het eind, als de woning eindigen kom je op de parkeerplaats. En als je dan uitstapt gebeurd er iets bijzonders, je bent in een oase van rust. Even leek het alsof ik aan het einde van de wereld was. Ik hoorde alleen maar stilte.

Je kan makkelijk parkeren wat echt een voordeel is. En ook nog eens gratis. Vanaf de parkeerplaats loop je langs een rij bomen en struiken en daar achter zit de theeschenkerij. Een beetje verstopt. Omdat het aan het einde van het dorp zit heb je een prachtig uitzicht over de weilanden.

Terras met water

Naast de zitgelegenheden aan de binnenzijde kan je ook buiten genieten van al het lekkers. Er zijn diverse plekjes om te zitten en er is zelf een grote vijver. We waren hier op de laatste warme oktoberdag en het was er erg druk. Zeker in de tuin, want iedereen wilde nog even buiten zitten.

Je kon duidelijk merken dat het plekje erg in trek is bij fietsers en wandelaars. We hebben er vele voorbij zien komen.

Bunzlau castle servies

De aankleding vond ik zelf niet heel erg bijzonder. Voelde soms bijna een beetje aan als een sportkantine maar al snel kreeg ik in de gaten waardoor de theeschenkerij Eldorado zo populair is. Ze maken een belevenis. Zij maken van een stukje appeltaart iets bijzonders.

De gerechten zelf zien er erg goed uit maar ze serveren het ook op een prachtig servies. Ze hebben namelijk een enorme collectie aan Bunzlau castle servies. Dit blauw witte servies doet je stukje taart toch net iets extra’s geven. En in ons geval, bij een high tea, staat je hele tafel er mee vol. Blijer kan je mij niet maken.

High tea theeschenkerij eldorado

Bij binnenkomst was de tafel al feestelijk gedekt. Borden, kopjes en een prachtig theelicht. Daarnaast stonden al 12 smaken thee op ons te wachten.

De dames legde ons uit hoe alles werkte. Onbeperkt theedrinken en drie keer hapjes. Eerst warm, dan koud en dan zoet.