Dit gerecht is favoriet bij onze dochter. En eigenlijk ook een ideale maaltijd voor de sportavonden want het is erg makkelijk te maken.

Ingrediënten voor de Italiaanse mozzarella kip

  • 4 tot 6 stukjes kipfilet
  • 1 pot spaghetti saus naar keuze. Wij kiezen meestal een gewone passata.
  • 1 mozzarella of zakje geraspte mozzarella
  • Parmezaanse kaas
  • Zout en peper
  • Pasta, wij eten deze kip het liefst met tagliatelle.

Vet een ovenschaal in. Wij gebruiken hiervoor heel erg vaak de knoflookolie van Xenos. Deze is echt heel erg lekker. Kruid de kip met zout en peper. Ben je net als ons een echte knoflookfan dan kan je ook nog een beetje knoflookpoeder gebruiken.

Je kan de kipfilets nu voor 20 minuten op 180 graden warm maken. Draai tussendoor de kipfilets even om. Zo zorg je er voor dat de kipfilets goed gaar worden. Houdt er rekening mee dat dikke filets langer de tijd nodig hebben om gaar te worden.

Controleer na 20 minuten of de kipfilets gaar zijn. Ik snij altijd voor de zekerheid een snee in de grootste filet. Kip is toch wel een voedingsmiddel waar ik altijd erg voorzichtig mee ben.

Als ze gaar zijn kan je de saus over de kipfilets gieten. Leg op elke filet een paar plakjes mozzarella of strooi er wat geraspte mozzarella over heen. Laat dit warm worden/ smelten in de oven.

Kook ondertussen de pasta. De Italiaanse mozzarella kip kan machtig zijn. Daarom is het wel lekker om er een makkelijke salade bij te maken. Zakje sla, komkommer, tomaatjes, geroosterde pijnboompitten en een scheutje balsamico creme.

Als je saus borrelt en de kaas gesmolten is kan je het gerecht serveren. Leg eerst de pasta op je bord, daarboven op de Italiaanse mozzarella kip en eigenlijk hoort er nog een klein beetje parmezaan over heen. Deze geeft je gerecht nog net even wat extra smaak.

Extra toevoegingen:

  • Wij gebruiken voor Italiaanse gerechten de Italiaanse kruiden van Pieter Pot of Silvo. In dit gerecht voeg ik ze vaak toe aan de saus voordat deze de oven in gaat. Voor net dat beetje extra smaak.
  • Italiaanse mozzarella kip makkelijker en sneller maken? Maak gebruik van kant en klare gepaneerde kipsnitzels. Dan ben je mum van tijd klaar. Ideaal als makkelijke maaltijd.