Ik ben niet zo dol op spinazie. Een overblijfsel uit mijn jeugd. Spinazie was namelijk het enige gerecht dat mijn broertje lustte dus ik moest regelmatig met hem mee eten. En dan niet de verse spinazie over de spinazie uit de vriezer. Mijn broertje lustte alleen spinazie uit een blikje. Ik vond dat altijd meer groene drap dan spinazie.

Mijn kinderen vinden spinazie wel lekker dus ik probeer regelmatig iets nieuws. Als we een recept vinden die ik ook lekker vind kunnen we het namelijk vaker eten. En ik denk dat we er een gevonden hebben.

Ingrediënten voor 6 personen:

  • 500 gram kipgehakt
  • 1 groot pak spinazie
  • 1 pakje boursin (in ons geval vegan omdat we lactosevrij eten)
  • 2 kilo aardappels
  • scheutje lactosevrije melk
  • klontje lactosevrije boter
  • paneermeel
  • 4 eieren
  • Kruiden
  • 100 gram geraspte oude kaas

Bereidingswijze:

Laat de spinazie al ’s middags ontdooien zodat je ’s avonds niet al te natte spinazie hebt.

Schil 2 kilo aardappelen. Kook deze tot ze zacht zijn. Maak hier een puree van door deze te prakken en aan te maken met melk. Wij maken de puree op smaak met kerrie – en paprikapoeder. En natuurlijk zout en peper. Ook doen we er nog aardappelkruiden van Verstegen erbij.

Terwijl de aardappel koken kan je ook de 4 eieren koken.

Begin met het rullen van het gehakt. Je kan hier zelf kiezen welke kruiden je gebruikt om het gehakt op smaak te brengen. Ik heb knoflook en patatas bravas kruiden van Oil & Vinegar gebruikt. Ook heb ik een scheutje chili olie van Dille & Kamille gebruikt. Beide een mooie tegenhanger om de spinazie en het gehakt iets meer pit te geven.

Als het gehakt gaar is voeg je de spinazie toe. Meng deze goed met het gehakt. Als alles goed gemengd is kan je de Boursin toevoegen.

Pak een grote ovenschaal. Leg het kippengehakt spinazie mengsel op de bodem. Ik heb de ovenschaal niet ingevuld want het mengsel was bij ons vochtig genoeg. Bovenop het mengsel komen plakjes ei. Ik vind het zelf altijd erg fijn om het ei met een eiersnijder te snijden zodat je mooie plakjes hebt.

Maak de schaal af met aardappelpuree. Wij doen bovenop de puree altijd een klantje boter, paneermeel en een beetje gerapte kaas. Gratineer de schotel nog even in de oven.

Wij hebben met zijn allen genoten van deze kip spinazie met ei schotel en gaan hem zeker vaker maken.