Ik wil voor de lunch graag een omelet maken, voor mij de ideale lunch.
Wij zijn dol op eieren. Elke week kopen we een tray met 30 eieren bij onze kaasboer en deze zijn bijna elke week wel op. Nu hebben we een gezin dat bestaat uit 6 personen dus het valt op zich mee, 5 eieren per persoon. Ik denk dat ik er wel meer eet. Ik haal makkelijk de 8 eieren in een week. Ik ben namelijk dol op een gekookt eitje op een cracker. Ik wil ook graag een omelet maken, liefst gevuld met groente. Maar hoe maak je nu de ideale omelet?
Ingrediënten omelet
- 2 grote eieren
- 1/2 t water
- Zout
- Zwarte peper
- 1 theelepel boter
Meng alle ingrediënten door elkaar behalve de boter. Doe de boter in een
pan op middelhoog vuur en voeg het eimengsel toe.
Ga met een kleine spatel langs de randen van de pan en kantel de pan zodat het ongekookte ei uit het midden van de pan onder het gekookte ei kan lopen. Ga zo door tot het ei in het midden nog net een beetje vochtig is, rol de omelet met drie vouwen op als je hem op het bord draait.
Wil je een vulling toevoegen doe dit dan op het moment dat het omelet nog een beetje vochtig in het midden is.
Welke vulling kan je toevoegen aan je omelet?
Een omelet is de perfecte maaltijd om je overgebleven groente op te maken. Heb jij van de dag daarvoor bloemkool, broccoli, wortels enz over dan kan je deze prima als vulling in je omelet doen. Maar wat is er nog meer mogelijk:
- Kaas (brie, geitenkaas, geraspte kaas)
- Ham
- Ui
- Spinazie
- Oosterse groente
- Paddenstoelen
- Tomaat
- Pesto
- Courgette
- Vis zoals zalm en tonijn
Een omelet is dus ideaal om helemaal naar je eigen zin te maken. Lunch je met meerdere gezinsleden dan kan iedereen zijn eigen vulling uitkiezen.
Foto door Klaus Nielsen via Pexels