Twee jaar geleden heb ik laten onderzoeken waarom ik zoveel buikpijn had. Ik had al een tijdje last van klachten zoals vaak misselijk zijn, had ik last van maagzuur en bijna dagelijks buikpijn. Toen corona begon en we veel thuis moesten zijn was ik er klaar mee. Dit was het moment om te kijken waar dit vandaan kwam.

Via een voedingsexpert ben ik toen met een soort van fodmap dieet begonnen. De 1e drie maanden was zwaar. Heel veel voedingsmiddelen waren verboden denk daarbij aan kool, ui, peulvruchten enz. Ook mocht ik alleen maar water, thee en speciale koffie drinken. En ik moest glutenvrij eten.

Het was zwaar maar heeft wel veel inzichten gegeven. Nu de buikpijn weer terugkwam was het dan ook een makkelijk keuze om weer even een beetje op te letten. Niet meer zoals 2 jaar geleden extreem zwaar maar wel proberen door de weeks niet teveel producten te nemen waar ik last van krijg. En zo is deze salade ontstaan.

Ingedrienten:

  • Halve aubergine
  • Twee handjes verse spinazie
  • 1 eetlepel hummus
  • 6 stukjes falafel
  • 200 gram AH couscous met tomaat en courgette
  • Bosui
  • Arachide olie

Snij de aubergine in kleine blokjes en besprenkel deze even met zout om het vocht er uit te laten trekken. Spoel deze na ongeveer een halfuurtje af met water en dep droog. Bak de blokjes aubergine in arachide-olie en kruiden die je lekker vindt. Ik had gekozen voor patatas bravas kruiden om het gerecht iets pittiger te maken.

Was de spinazie en leg deze op je bord. Dit wordt de basis. Leg hierop een lepeltje hummus. Bak ondertussen de couscous en de falafel. Als deze klaar zijn kunnen ze bovenop de spinazie.

Besprenkel de salade met de blokjes aubergine en bosui. Je kan als topping ook nog kiezen voor cashewnoten of pijnboompitten