Maaltijdboxen zijn een populair en innovatief concept in de voedingsindustrie. Ze zijn een makkelijke en gezonde optie voor mensen die geen tijd hebben om zelf te koken. Zoals de naam al aangeeft, zijn maaltijdboxen pakketten met daarin alle ingrediënten en recepten die je nodig hebt om een gerecht te bereiden. Ze worden rechtstreeks bij je thuis geleverd, waardoor het maken van een maaltijd eenvoudig en gemakkelijk wordt. In deze blog bespreken we alles wat te maken heeft met deze lekkere en gezonde kookboxen. Voor het actuele aanbod kun je ook kijken op deze website over maaltijdboxen

Voordelen van maaltijdboxen

Maaltijdboxen bieden een aantal voordelen ten opzichte van koken van eigen gerechten of het kopen van bijvoorbeeld magnetronmaaltijden. Ten eerste hebben maaltijdboxen geen kunstmatige ingrediënten. De ingrediënten zijn deels biologisch en heel erg vers. Tevens bieden leveranciers van deze boxen een groot aantal opties voor mensen met speciale diëten, zoals voor vegetariërs, veganisten of mensen met voedselallergieën (glutenallergie, lactose allergie etc). Ook zijn er speciale dieetplannen beschikbaar met eiwitrijke, koolhydraatarme of caloriearme gerechten (via o.a. Ekomenu en Green Chef). Wil je meer weten over een gezond voedingspatroon? Kijk dan eens op thuisarts.nl

Wat zit er in een maaltijdbox? 

In een maaltijdbox zitten verschillende ingrediënten en een receptkaart die je stap voor stap door het kookproces leidt. Er zitten voldoende ingrediënten in voor het hele gezin. Je kunt zelf kiezen voor hoeveel personen en hoeveel gerechten per week jij een box wilt laten thuisbezorgen. De ingrediënten en recepten variëren elke week, maar meestal zit er vlees, vis, groenten, rijst en aardappelen in (maar ook pizza’s, pasta’s, maaltijd soepen en salades). Tevens zitten er ook kruiden of sauzen bij. 

Hoe werken maaltijdboxen? 

Maaltijdboxen zijn gemakkelijk te bestellen via de website van de leverancier. Je kunt kiezen uit een verscheidenheid aan recepten en de maaltijdbox wordt vervolgens op de door jou geselecteerde dag en tijd geleverd. De ingrediënten zijn al deels gesneden en klaar om te koken. Als je het recept zelf wilt maken, kun je de gedetailleerde receptkaart volgen die bij de maaltijdbox is geleverd. Diverse boxen zoals HelloFresh, Marley Spoon en Dinnerly hebben ook een eigen App voor iPhone (IOS) en Android telefoons. Hierin kun je de recepten ook bekijken en bijvoorbeeld de handige kookwekker gebruiken. Tip: wist je dat wij op maaltijdinspiratie.nl ook veel publiceren over gezond koken?

Kies de juiste maaltijdbox

Als je op zoek bent naar een maaltijdbox, is het belangrijk om de juiste te kiezen. Er is een enorme variatie aan maaltijdboxen op de markt, dus je hebt de keuze uit verschillende opties. Kijk goed naar de recepten en of deze bij je persoonlijke voorkeuren passen. Als je bijvoorbeeld een vegetariër bent, kies dan voor een aanbieder met voldoende vegetarische recepten. Vergeet ook niet om de prijs te vergelijken om ervoor te zorgen dat je de beste deal krijgt. Hieronder vind je een overzicht met verschillende populaire aanbieders inclusief de prijzen van een 2 persoons box met 3 maaltijden per week.   

  1. HelloFresh (€43,99): de meest populaire aanbieder met elke week 30 nieuwe recepten die je kunt kiezen. Een uitstekende app met een eigen foodmarkt. 
  2. Marley Spoon (€46,85): de aanbieder met de meest luxe recepten in de markt. Via je online account kun je eenvoudig je abonnement aanpassen / opzeggen.  
  3. Ekomenu (€45,95): de aanbieder met echt gezonde recepten die je kunt afstemmen op je persoonlijke dieetwensen. Focus op mens en milieu!
  4. Green Chef (€52,99): hippe, verrassende en innovatieve recepten voor iedereen die bewuster wil eten. Ook maaltijdplannen voor flexitariërs. 
  5. Dinnerly (€45,95): een zeer aantrekkelijke aanbieder met voordelige recepten die je binnen een korte tijd op tafel kunt zetten.  
  6. Familiebox (€43,00): een box die speciaal is ontwikkeld om te gebruiken in gezinssamenstelling. Jonge kinderen kunnen dus lekker mee-eten. 

Tips voor het bestellen van een box

Wanneer jij enthousiast bent geworden over dit leuke eetconcept, dan kun je via internet profiteren van aantrekkelijke introductie aanbiedingen. Je kunt veel actiecodes vinden voor korting op je 1e box (en soms ook op de eerste 2 of 3 boxen). Kijk eens op www.maaltijdboxen.nl voor een overzicht met actuele kortingscodes en aanbiedingen. Dit is natuurlijk erg handig, want zo kun je voordelig verschillende aanbieders testen en uitzoeken wat echt goed bij jouw past. Zorg ervoor dat je niet vergeet om na het plaatsen van je bestelling je eigen maaltijden te kiezen. Anders krijg je random een aantal gerechten geleverd. Alvast heel veel kookplezier en eet smakelijk!

Foto van Alyson McPhee op Unsplash