Spinazie orzo met shoarma is een van de favoriete gerechten van onze kinderen. En hoewel wij beide niet erg dol zijn op spinazie is dit een van de weinige gerechten die we zelf ook nog wel lekker vinden.
Ik moest vroeger altijd spinazie meeeten met mijn broertje. Hij lustte eigenlijk maar 2 dingen, spaghetti met een blikje tomatenpuree en wat gehakt & spinazie. Maar dan spinazie uit een blikje. Zo’n blikje dat als je deze opent en omdraait er eigenlijk alleen maar een soort groene pudding uitkomt. Totaal niet mijn smaak maar 1 keer in de week moest ik dit thuis eten.
Gelukkig heb ik nu deze versie met spinazie ontdekt want deze lust ik wel. En niet alleen ik, ook onze pubers zijn er dol op.
Het voordeel van dit gerecht is vooral de korte bereidingswijze. Daarom eten we dit vaak als de kinderen moeten trainen. Zij trainen op rottige tijden. De ene avond van 19.00 tot 20.00 en de andere avond van 18.00 tot 19.30. Omdat zij buiten onze woonplaats trainen moeten we ze dus wegbrengen en blijven we daar ook op ze wachten. Ideaal want dan gaan wij daar werken in de kantine. Echter hebben we dan dus weinig tijd om te koken. En dit gerecht is zo makkelijk dat zelfs onze pubers het kunnen maken.
Variatie spinazie orzo
Wij maken dit gerecht meestal met de kipshoarma van de Albert Heijn maar je kan deze ook maken met gehakt of gewone kipfilet. Of ga voor een vegan versie en voeg een vleesvervanger toe. Zorg er wel voor dat dit dan gekruid is of voeg kruiden toe aan het gerecht anders wordt het een beetje saaie maaltijd.
Als je het redelijk simpel houdt is deze maaltijd overigens ook heel erg geschikt voor kleine kinderen. Kleine kinderen zijn vaak dol op spinazie en zeker in combinatie met deze ingrediënten zal het bij hen in de smaak vallen.
Spinazie orzo met shoarma
Equipment
- 1 Hapjespan
- 1 Pan
Ingrediënten
- 500 gram Orzo
- 450 gram Spinazie fijn gesneden (diepvries)
- 800 gram AH Scharrel kipdijfiletreepjes shoarma
- 100 gram (Arla Lactofree) roomkaas Voor de vegan versie kan je de Paturain knoflook nemen
- 1 theelepel Italiaanse kruiden
Instructies
- Laat de spinazie ontdooien.
- Kook de orzo volgens de gebruiksaanwijzing.
- Braad de kipshoarma in de hapjes pan.
- Als deze gebraden is snijdt je deze in kleine stukjes.
- Zet het vuur op laag en doe ondertussen de spinazie in de hapjespan.
- Deze krijgt door de jus van het vlees alvast een beetje smaak.
- Voeg dan de gekookte orzo toe aan de hapjes pan.
- Meng de roomkaas door de orzo en spinazie.
- Als deze goed gemengd is voeg je kruiden toe. Ik doe meestal 1 theelepel Italiaanse kruiden, zout & peper en om het een beetje meer pit te geven voeg ik patatas brava kruiden of een klein beetje chilipoeder toe aan het gerecht. Maar dat is in te vullen naar eigen keuze.
- Als dit goed gemengd is voeg ik het vlees toe en roer ik alles nog 1 keer goed door voordat ik het op tafel zet.
Ik doe expres de kip eerst in zijn geheel aanbraden en daarna het terug in de pan. Persoonlijk vind ik het fijn dat dan dat de kip niet al het bakvet/jus opzuigt. Zo proef je net iets meer kip en voor mijn gevoel is het ook net iets gezonder.
In het recept gebruik ik lactosevrije roomkaas omdat wij een aantal gezinsleden hebben die lactose-intolerant zijn. Als je gewoon de goedkopere variant neemt is dit gerecht ook echt een budget recept.
Om het nog een beetje extra romig te maken strooien de kinderen nog kaas over dit gerecht.