Soms moet je jezelf even een beetje verwennen en hoe doe je dat het beste? Door lekker buiten de deur te eten, bijvoorbeeld bij de Huiskamer van Driebergen. En tegenwoordig vind ik het steeds leuker om juist buiten de deur te lunchen i.p.v. te dineren. Ik vind het leuker om mijn avondeten te maken dan om mijn lunch te maken.

Bij een lunch buiten de deur word je lunch toch net iets meer bijzonder dan die standaard boterham met kaas die je thuis eet. Of in mijn geval een boterham met ei. En toch nam ik ook buiten de deur juist een boterham met ei maar dan anders.

Lunchen buiten de deur

Met de grote stad Utrecht binnen bereik is er voor ons heel veel mogelijk als we even buiten de deur willen eten. Zo gaan we weleens naar Seven in Utrecht, een restaurant waar je heerlijke sandwich kan eten en vaak ook nog goedkoop want ze hebben vaak socials deals.

Als we in Zeist willen blijven lunchen we vaak bij de Pandarve. Als je daar gaat eten ben je er zeker van dat je tot het avondeten vol zit want de lunch is echt een bord vol. Of je nu een salade of een broodje neemt, er is echt genoeg.

Nu wilde weer even iets anders. En in het dorp naast ons zit de Huiskamer van Driebergen. Een plek waar het eigenlijk altijd druk is en dat laat maar zien hoe goed je daar kan eten. Als je met een grotere groep wilt gaan lunchen is het zeker aan te raden om te reserveren.

Biologische lunch

Deze koffiewinkel oogt al meteen gezellig als je binnenkomt. En dat komt niet alleen door de volle bezetting maar ook door het interieur. Kleurrijk en met heel veel planten.

Ook zijn er verschillende zitjes. Als je alleen voor een kopje koffie komt kan je heerlijk in een van de relaxstoelen gaan zitten. Kom je voor je lunch dan zijn er verschillende tafeltjes. Tafeltjes waarbij je naar buiten kan kijken, tafeltjes waarbij je naar de, altijd druk geoliede, koffiebar kan kijken of tafeltjes waarbij je een kijkje in de drukke keuken krijgt.

Als je dus met een groep komt kan je aan de grote tafel zitten. Welke ook gebruikt wordt door flexwerkers. En dat is wel fijn bij de Huiskamer van Driebergen, je mag er komen flexwerken maar er zijn wel regels. Lunchers en koffiedrinkers gaan voor.

Tussen 11:00 en 15:00 mag je wel komen werken maar dan alleen aan de grote tafel. Als daar dan plek is. Hierdoor voorkomt men dat de hele zaak vol komt te zitten met flexwerkers en hun laptop die 1 keer per uur een kopje koffie bestellen. Ik geef toe, ik ben er daar ook een van maar ik probeer dan wel altijd ook een lunch te bestellen. En als ik dit niet doe ga ik naar een andere soort flexplek.

Kom je met kinderen dan is er een hele gezellig speelhoek. Daar staat ook een bank naast dus het is de ideale plek om samen met andere ouders samen te komen. Terwijl zij spelen geniet jij lekker van een Cortado met een zelfgemaakte caramel shortcake. En zelfs je kleintje mag meedoen met zijn/haar babycino.

Menukaart

Op de kaart zien we veel zelfgemaakt gebak zoals blueberry cake of een dadeltaart. Deze kan je combineren met een lekkere koffie of thee.

Frisdranken zijn toch net een beetje anders dan anders bij de Huiskamer van Driebergen. Geen standaard cola maar Fritz kola en daarnaast heel veel gezonde sappen.

De lunchkaart is echt enorm. Wij zijn er een tijdje geleden met een grote groep gaan eten en een van de gasten kon niets vinden wat zij lustte van de kaart. Ongelofelijke want de kaart is heel erg uitgebreid.

Ik ging dit keer voor het roerei met zalm. Ik probeer heel erg op mijn eiwitten te letten en met dit gerecht kwam er zeker weer een scheut binnen. Mijn man nam De Huiskamer. Een brioche met cruspiy chicken, bacon, cowsla en chipotlemayo.

Beide hebben we echt genoten van onze lunch. Bij mijn roerei werd een dikke boterham bruin landbrood en een heerlijk salade waardoor het een complete maaltijd werd. Tot ver in de middag zaten we beide goed vol.

Ondanks de drukte nam de eigenaar maakte de eigenaar nog ruimte om even met ons te praten. Dat zorgt net voor een beetje extra meer gastvrijheid.

Wij gaan zeker vaker terugkomen. Want ik wil nog heel erg graag een van de salades proberen. Mocht jij ook iets een lekkere biologische lunch willen dan is de Huiskamer van Driebergen zeker een bezoekje waard. Je parkeert aan de overkant op de parkeerplaats bij de Albert Heijn waardoor de Huiskamer van Driebergen makkelijk te bereiken is.