Het merk gaat in zee met sterrenchef Thijs Meliefste van Restaurant Meliefste

Geen betere locatie om Maestro, de nieuwste pepermolen van Peugeot Saveurs, te lanceren dan bij Restaurant Meliefste tijdens een educatieve pepper tasting.

De wereld van peper
De kleur en de aroma’s van peperkorrels zijn sterk afhankelijk van het moment waarop de bessen geoogst worden en de manier waarop ze vervolgens bewerkt worden. Dit maakt dat verschillende pepers uiterst complexe en boeiende smaken kunnen ontwikkelen van houtachtig, bloemig, fruitig tot zelfs muntachtig. De Maestro molen van Peugeot Saveurs laat chefs en hobbykoks kennis maken met de verschillende smaken van peper. Dankzij een handig glazen capsule kan er makkelijk gewisseld worden van de ene peper naar de andere om zo gerechten een totaal andere smaakervaring te bieden.

Pepper Tasting
Peugeot Saveurs heeft zorgvuldig zes uitzonderlijke pepers geselecteerd, gaande van witte Sikara peper uit Madagaskar tot wilde Voatsiperifery peper uit Cambodja die allen uitgesproken aroma’s hebben en perfect passen bij verschillende gerechten. Samen met chef Thijs Meliefste organiseerde Peugeot Saveurs een pepper tasting waarbij de verschillende pepers aan bod kwamen en geproefd werd van uiteenlopende bereidingen om zo de kracht en invloed van deze specerij te beklemtonen. De keuze van de maalgraad werd tevens benadrukt; zo zorgt een fijne maling voor intensiteit terwijl een grove maling de aroma’s van de peper accentueren. Philippe Rooms, MD Peugeot Saveurs Belux, zegt: ‘dankzij onze jarenlange ervaring met pepermolens en deze uitzonderlijke specerij, zijn wij enorm trots om de Maestro te introduceren. Het zal een nieuwe smaakdimensie brengen in de keuken maar ook aan tafel.’

Wereldgerenommeerde chefs
Voor de lancering van Maestro heeft Peugeot Saveurs bewust gekozen om met bekende chefs samen te werken van over heel de wereld. ‘In Nederland zijn wij erg trots om samen met Thijs Meliefste van Restaurant Meliefste te kunnen samenwerken. Thijs heeft een enorme affiniteit met specerijen en weet als geen ander hoe deze te verwerken in zijn gastronomische keuken.’ zegt Rooms. De Maestro molen is vanaf nu beschikbaar en wordt gepresenteerd in een doos met 3 verschillende pepers: zwarte Kampot peper, Witte Sikara peper en wilde Voatsiperifery peper. Het bijhorende boekje geeft extra toelichting over de verschillende pepers en er wordt ook kennis gemaakt met de chefs die hieraan hebben meegewerkt. Elke chef werkte tevens twee gerechten uit die uitgebreid aan bod komen op de website van Peugeot Saveurs. Chef Meliefste koos voor paling in het groen waarbij hij de Fresh Blend peper gebruikte. De peper van Madagaskar was voor Meliefste de perfecte bondgenoot voor de licht gepekelde makreel.

De kracht van specerijen
Thijs kreeg zijn allereerste pepermolen van zijn peetvader toen hij twaalf jaar was en sindsdien is hij enorm gefascineerd geweest door de kracht van specerijen. Volgens Thijs worden de frisse, zilte smaken van de zee perfect verstrekt door de Fresh pepper blend. ‘De citrusachtige smaak van deze peper en de delicate toets van venkelzaad passen uitstekend bij vis en schaaldieren. Deze peper is een echte ontdekking voor mij omdat hij perfect te combineren is met de verse producten uit de zee’, aldus Meliefste.

Over Restaurant Meliefste  
Met een prachtig uitzicht op de jachthaven en het Veerse Meer genieten gasten van de smaak van de Zeeuwse natuur. Na jarenlange ervaring in de beste restaurants van Europa, besloot Thijs Meliefste samen met partner Anuschka Meliefste een droom werkelijkheid te laten worden. Thijs haalt zijn inspiratie uit de natuur. De producten waarmee hij werkt, worden rechtstreeks bij de lokale boer en visser gehaald, waardoor gasten kunnen genieten van de pure smaak van Zeeland. In 2020 werd Thijs uitgeroepen tot Beste Jonge Chef door Gault & Millau, nu scoort hij 17,5/20 in deze gids. Naast zijn Michelin ster behaalde Meliefste de hoogste notering in Zeeland en de 13de plaats in Nederland bij de Top 500 restaurants in Nederland bij lekker.nl. 

www.restaurantmeliefste.nl

Over Peugeot Saveurs
Al meer dan 210 jaar creëert, ontwerpt, ontwikkelt en produceert Peugeot Saveurs de onbetwistbare referentie is op vlak van peper-, zout- en koffiemolens. Dankzij de jarenlange ervaring met smaken heeft Peugeot Saveurs zijn expertise inmiddels uitgebreid naar kruidenmolens, keramische ovenschotels, degustatieglazen en wijnaccessoires. Elk Peugeot Saveurs product wordt gekenmerkt door de unieke stempel van dit gerenommeerd Frans familiebedrijf en staat symbool voor uitzonderlijke smaakinstrumenten.