In ons dorp zitten meerdere eetcafeetjes, een van onze favoriete is de Pandarve.

Op het moment dat ik dit artikel maak wordt er gebouwd naar de Pandarve. Een aantal jaar geleden had de Pandarve nog een groot braakliggend terrein naast hun terras. Op dit terrein werden dan leuke activiteiten georganiseerd, zoals een Ibiza markt. Helaas is in 2021 een nieuw appartement-complex op dit terrein gezet waardoor ze geen gebruik meer van het terrein kunnen maken.

Nu wordt er aan de andere zijde gebouwd. Hier stond vroeger een winkel maar deze is nu gesloopt. Als je dus aan komt lopen oogt het een beetje rommelig, totdat je het terras oploopt. Dan voel je al de gezelligheid. Zelfs nu, in de koudere dagen, is het terras groen en staan er op de tafeltjes die buiten staan bloembolletjes in een potje. De ingang oogt dan ook al meteen gezellig.

Oudhollandse gezelligheid

Zodra je het gordijn aan de kant doet kom je meteen terecht in de Hollandse gezelligheid. De Pandarve geeft meteen een huiskamer gevoel. Verschillende soorten tafels, comfortabele stoelen en sfeervolle verlichting.

Mijn eigen favoriet is een van de hoge tafel bij de bar. De hoge stoelen zitten heerlijk, lekker naast de verwarming en je hebt goed uitzicht op de ingang dus je kan gelijk zien wie er binnenkomt.

Menukaart

Ook vandaag zat ik aan de hoge tafel en at ik de vegetarisch quiche met salade. Een goed gevuld hartige taart met prei en spinazie. Daarover heen een lekker sausje wat de quiche echt afmaakt.

Mijn man had een broodje warm vlees. Dat is echt een gerecht wat je moet bestellen als je heel veel honger hebt. Je krijgt namelijk echt een enorme berg op je bord. En dat is niet alleen bij dit broodje. Hier doen ze niet zuinig.

De salades bijvoorbeeld zijn echt enorm. Hij stond nu niet op de lunchkaart maar je kan er wel altijd om vragen: Salade kip pandarve. Deze neem ik ook regelmatig en je krijgt echt een enorm bord vol lekker. Sla, kip, spek, tomaat, enz. Een salade waar je echt voor moet werken en een echte klassieker. Dit gerecht staat overigens wel als broodje op de kaart.

Ook de rotikroketjes (van oorsprong een voorgerecht) zijn de moeite waard. Ook deze staan niet op de lunchkaart maar ik weet uit ervaring dat je deze wel voor de lunch kan bestellen. Als je houdt van een beetje pittig zou ik deze zeker eens proberen.

We hebben er nog nooit in de avond gegeten maar ik weet wel dat de Pandarve bij veel van onze vrienden favoriet is. Zeker op zaterdag want dan kan je heerlijk blijven hangen tot in de late uurtjes.

Gezellig personeel

Naast het goede eten en de gezellig sfeer heeft de Pandarve erg leuk en professioneel personeel. En niet alleen leuk personeel, ook personeel dat er al heel lang werkt. Voor mij altijd een teken dat het een goede werkplek is.

Ik zie ze ook weleens met zijn allen eten voordat de drukte begint en het ziet er uit als een echte hechte club. En als je personeel het naar zijn zin heeft merk je dat als bezoeker.

Kortom: of je hier nu komt om te lunchen, te dineren of gewoon een drankje komt doen. De Pandarve geeft je een heerlijk huiselijk en warm gevoel. Een plekje tussen koude nieuwbouw waar alleen maar warmte wordt uitgestraald.