Geniet van Japanse ramen zonder dierlijke producten

Takumi Ramen komt met een nieuwe receptuur: 100% vegan ramen noodles, gemaakt volgens (bijna) authentiek recept uit Sapporo. Deze Japanse ramen worden normaliter gemaakt met ei, maar nu is er ook een vegan variant gemaakt van volkoren bloem en volledig vrij van dierlijke producten. In de ramen wereld is dit een unieke innovatie. Takumi speelt hiermee in op de groeiende behoefte van consumenten aan vegan producten en gerechten. Volgens Takumi moet iedereen van Japanse ramen kunnen genieten en krijgt nu iedereen de kans om kennis te maken met de ramen cultuur dankzij het gevarieerde aanbod.

Takumi vegan ramen noodles
In de afgelopen jaren is er een groeiende trend te zien van bewuster, vegetarisch of zelfs veganistisch eten. Takumi heeft daarom samen met Sapporo ramenmakers in Japan een speciale vegan ramen noodles ontwikkeld. Deze vegan ramen geeft nog steeds dezelfde ervaring en smaakbeleving, maar dan volledig vegan. De structuur van de vegan ramen noodles doen niet onder aan de ‘egg noodles’ en hebben dezelfde ‘chewiness’ als het origineel. De vegan ramen noodles zijn bij vrijwel alle 41 Takumi locaties in Europa verkrijgbaar en in verschillende varianten. Zo kun je onder andere de Miso ramen en Shoyu ramen allemaal vegan bestellen. Uiteraard zijn de bouillons ook volledig vegan, de Miso bouillon wordt gemaakt van verschillende groenten als prei, ui, gember, zeewier, knoflook, kool en selderij en de Shoyu bouillon op basis van sojabonen.

TAKUMI RAMEN

Ramen challenge
Takumi lanceerde eerder dit jaar een ‘ramen challenge’, waarbij deelnemers een eigen ramenrecept bedenken met een ramen naar keuze als basis noodles en hiermee een reis naar Tokyo kunnen winnen. De gepersonaliseerde recepten kunnen nog tot en met 20 november worden ingezonden via de Takumi website. De drie beste ingezonden recepten worden uitgenodigd voor de finale in Nederland om voor de Takumi Ramen masters en juryleden Mr. Saeki, Mr. Okada en Mr. Ogata te koken. Deze ramen challenge is onderdeel van ‘Takumi 15 year Anniversary’, waarbij het jubileum een jaar lang wordt gevierd door verschillende events, winacties en challenges. Met de ‘Takumi on tour’ worden er in vier verschillende steden live events georganiseerd. Tijdens de events organiseert Takumi, spicy ramen challenges, is er exclusieve merchandise verkrijgbaar, zijn er spannende prijzen te winnen en kun je genieten van ramen specials. De eerste edities van de live events hebben plaatsgevonden in Düsseldorf en Rotterdam en later dit jaar reist Takumi verder naar Antwerpen en Barcelona. Gedurende het hele jaar kunnen Takumi fans meedoen aan een loterij, waarmee deelnemers elk kwartaal trips kunnen winnen naar Barcelona, Milaan of Amsterdam én als grote klapper een 5-daagse reis naar Tokyo. De trips naar Barcelona en Milaan zijn inmiddels al verloot, maar aan de komende twee kwartaal lotingen kan nog worden deelgenomen.

Over Takumi
Takumi is een Japans ramen restaurant, opgericht in 2007 door Mr. Saeki en Mr. Okada. Ramen is het ultieme soul-food uit de Japanse keuken, waarbij Takumi bekend staat om de authentieke Sapporo Noodles. Takumi gebruikt alleen originele recepten en authentieke specerijen die zij speciaal uit Japan importeren. Alleen de juiste noedels geven de ramen de authentieke smaak, en daarom komen ze helemaal uit de meest noordelijke regio van Japan, Hokkaido, waar ze worden geproduceerd en gefermenteerd onder strenge voorwaarden om de soepen hun sterke, kenmerkende smaak te geven. De ramen staan op verschillende wijze op het menu, met een bouillon van varken, kip, of Miso of Shoyu als basis. Daarnaast vind je op de kaart diverse bijgerechten als Gyoza, Kara-age en nog veel meer authentieke side dishes. Takumi is in de afgelopen 15 jaar uitgegroeid tot een ´brand´ met eigen merchandise. Inmiddels telt de keten al 41 locaties verspreid door Europa in de landen Nederland, België, Duitsland, Italië, Spanje, Oostenrijk en Tsjechië.