Vandaag ging ik met mijn dochters de vakantie inluiden. De mannen gingen naar een autoshow dus wij gingen ook iets lekker vrouwelijks doen. Ze zijn beide over naar de volgende klas en dat moest gevierd worden. Ze wilde al heel erg lang een high tea en ik had daar een hele leuke locatie voor gevonden: De Wintertuin Experience in Baarn.

Deze kas staat middenin Baarn in het Cantonspark. Je moet buiten het park parkeren maar daar is voldoende ruimte. Vanuit daar is het nog geen 5 minuten lopen naar deze prachtige kas. Eigenlijk krijg je al een speciaal gevoel als je vanaf de straat naar de kas kijkt. Alsof je even terug gaat in de tijd. En dat is ook zeker waar want de kas is al gebouwd in 1914 door de familie Janssen. Na het overlijden van August Janssen werd de kas geschonken onder voorwaarde dat het nog minimaal 50 jaar gebruikt zou worden voor onderwijs. En tot 1987 werd het gebruikt door de Rijksuniversiteit.

Na 2012 kwam het in bezit van de gemeente Baarn welke het in 2012 heeft opgeknapt. Waarna het in 2017 door Living Story gemaakt is tot hoe de kas nu is. En de kas biedt niet alleen de mogelijkheid om te eten en te feesten. Ook zijn er 2 escaperooms in gemaakt voor nog meer vermaak.

High Tea Baarn

De setting is erg open. Door de hoge kas krijg je meteen een ruimtelijk gevoel. Middenin de kas staat een enorme palm. Het interieur is botanisch met heerlijke stoelen, prachtige planten en een wisselende kunstcollectie. Je waant je heel even in een andere wereld.

Mijn dochters hebben nog niet heel erg vaak een high tea meegemaakt en hadden dus eigenlijk weinig vergelijkingsmateriaal. Wel hadden beide dames een wens. De een wilde macarons, de andere wilde scones. Beide dochters hebben zeker hun zin gekregen.

Onderdelen High tea Wintertuin experience Baarn

Natuurlijk start de High Tea in Baarn met een goede kop thee. We kregen een dienblad met 6 verschillende smaken. De notendroom was bij ons favoriet. Niet alleen vanwege de iets zoetere smaak maar ook vanwege de roze kleur die je thee kreeg van deze melange.

We begonnen de High Tea met een courgettesoepje met daarbovenop een koekje van kaas. Erg lekker romig soepje en een goede start voor de high tea. De soep werd geserveerd in een lief klein glaasje.

Wat ik er goed vond was de temperatuur van de soep. Deze was niet te warm waardoor je hem eigenlijk meteen kon nuttigen. Ook als je hem uit het glaasje zou drinken zou je niet je tong verbranden. Iets wat mij regelmatig overkomt omdat ik te gulzig ben.

Na het soepje kregen we een etagere met hartige hapjes. Bovenop vegetarische hapjes. Op de laag daaronder bietenfalafel, pizzaatje met spinazie en een sandwich met eiersalade. Op de onderste laag een quiche en sandwich met zalm. Over alle lagen waren ook nog noten verspreid.

Van deze ronde vonden we alles lekker. Vooral de quiche en het vegetarisch hapje vielen erg in de smaak. Beide dochters waren helemaal fan van de zalmsandwich.

Na het hartige gedeelte zatten we nog lang niet vol, althans zo voelde het. Er leek nog zoveel ruimte in onze magen maar dat bleek later toch wel een vergissing te zijn.

Het zoete deel was namelijk heel erg veel. En wij eten niet heel veel zoet dus onze magen waren snel gevuld. De etagere was gevuld met bonbons, koffiebonen (echt de allerlekkerste die ik ooit heb geproefd), gebakjes zoals o.a. een red velvet taartje. Mijn favoriet was het taartje met chocola en nootjes wat mij heel erg aan een snicker deed denken.

De scones waren ook erg lekker. Ze werden geserveerd met goede room en abrikozen jam.

Naast de “standaard” bonbons lagen er ook handgemaakte bonbons op de etagere. Persoonlijk vond ik degene met de tonkabonen niet heel erg lekker. Als was dat mijn mening want mijn dochter vond hem juist weer erg lekker. Degene met limoen viel wel in de smaak.

De etagere was verder aangekleed met vers fruit en munt. Een erg lekkere afwisseling voor al het suiker. Omdat wij niet vaak zoetigheid eten werden wij aan het eind een beetje misselijk van al het suiker. Voor ons had het hartige gedeelte iets meer mogen zijn i.p.v. het zoete gedeelte. Maar we snappen dat juist het zoete bij een High Tea hoort.

Review Wintertuin experience Baarn High Tea

De high tea bij Winter Experience Baarn kost € 24,50 per persoon en moet minimaal 48 uur van te voren gereserveerd worden. Wij vonden het een erg leuke ervaring , super vriendelijke bediening en geven deze High tea een 8.