Het zetten van koffie door middel van een cup is heel eenvoudig. Voorzie het koffiezetapparaat van water en een cupje en laat de koffie in je kopje lopen. Er zijn verschillende cupmachines te koop. De bekendste zijn de Nespresso, Dolce Gusto en L’OR machines. Maak kennis met de top 10 koffiezetapparaten met cups van 2022 en kies het model dat je het meeste aanspreekt.

1. De’Longhi Nespresso Lattissima Touch EN560.B

Met de De’Longhi Nespresso Lattissima Touch EN560.B zet je niet alleen een standaard bakje zwarte koffie, maar je kunt ook voor een melkspecialiteit gaan. Kies bijvoorbeeld voor een cappuccino of latte macchiato. Deze koffiemachine werkt op basis van de bekende Nespresso cups. Het melkreservoir is ruim, waardoor je maar liefst 7 cappuccino’s kunt zetten met een volledig gevuld reservoir. Handig zijn de touch bedieningsknoppen. Hiermee selecteer je op handige wijze welk type koffie er gezet moet worden. Is de machine toe aan een ontkalkingsbeurt, dan gaat er een lampje branden. Handig, want je hoeft dus niet zelf in de gaten te houden wanneer en hoe vaak je moet ontkalken. 

2. Magimix Nespresso Essenza Mini Zwart

Ook de Magimix Nespresso Essenza Mini Zwart werkt met Nespresso cups. Dit model is extra compact en kan dan ook in elke keuken geplaatst worden. Ga je geen gebruik maken van melkspecialiteiten zoals cappuccino’s, dan is dit koffieapparaat een aanrader. Met dit model zet je namelijk alleen lungo’s en espresso’s. Lang wachten op je koffie is nooit nodig. Het apparaat kent een opstarttijd van slechts 25 seconden namelijk. Na gebruik zal het koffieapparaat zichzelf automatisch uitschakelen (na 9 minuten). Een handige energiebesparingsfunctie waar je niks voor hoeft te doen!

Kleine kanttekening: Het apparaat is compact en daardoor erg geschrikt voor een klein huishouden. Maar door zijn kleinere formaat zul je wel vaker water moeten bijvullen.

3. Krups Nespresso Citiz XN741B Zilver

De Krups Nespresso Citiz XN741B Zilver maakt het mogelijk om zelf de smaak van je koffie te bepalen. Je kunt namelijk aangeven hoeveel water de machine moet gebruiken voor een bakje koffie. Het zetten van koffie is overigens een fluitje van een cent. Laat de machine opstarten, dit duurt 25 seconden. Daarna plaats je een cupje (Nespresso) in de daarvoor bestemde ruimte. Vul het waterreservoir en laat de machine vervolgens het werk doen. Een bijkomend voordeel is dat het niet uit maakt of je een grote of kleine mok gaat gebruiken. De aanwezige lekbek kun je naar wens verstellen, waardoor elk kopje geschikt is.

4. Krups Dolce Gusto Genio S Plus KP3405 Rood

De Krups Dolce Gusto Genio S Plus KP3405 Rood werkt met de bekende Dolce Gusto cups. De opwarmtijd van de machine zit op slechts 30 seconden. Na het opwarmen bepaal je zelf hoe sterk je koffie moet worden, op welke temperatuur deze gezet moet worden en wat de hoeveelheid moet worden. Ervaar het voordeel van de Espresso Boost Technology. Deze zorgt voor een geweldige smaak van je espresso. Ben je een fan van grote koppen koffie, kies dan voor de XL-functie. Er loopt dan 300 milliliter koffie uit de machine. De eco-stand zorgt ervoor dat de machine niet onnodig aan blijft staan. 5 minuten na het laatste gebruik zal de koffiemachine zichzelf uitschakelen.

De machines van Dolce Gusto bieden nog meer voordelen. Zo kan je er naast koffie ook allerlei andere dranken in doen. Ook je koffie kan je uitbreiden. Met dit apparaat zijn meer dan 30 verschillende variaties te maken. Van een heerlijke lungo tot een latte macchiato caramel. En zelfs je kinderen kunnen met deze machine genieten van een heerlijke warme chocomel. Het zal al snel het favoriete apparaat van de hele familie zijn.

5. Krups Dolce Gusto Mini Me KP123B10 Grijs

Wat je ook voor koffiespecialiteit wilt drinken, met de Krups Dolce Gusto Mini Me KP123B10 Grijs is het mogelijk. Een espresso, cappuccino, americano, lungo of toch liever een ristretto? Het koffieapparaat maakt het in een handomdraai voor je klaar. Wat je nodig hebt is een Dolce Gusto cup en een gevuld waterreservoir. Omdat er uit 7 kopgroottes gekozen kan worden kun je de hoeveelheid afstemmen op je wensen. Het model is ook zeer geschikt voor de wat kleinere keukens, want de koffiemachine is zeer compact te noemen. De lekbak kun je eenvoudig verstellen, handig als je wilt wisselen tussen grote en kleine kopjes koffie.

Deze machine lijkt op de machine zoals genoemd bij nummer 4 maar deze heeft een kleiner formaat waardoor hij geschikt is voor kleinere huishoudens. Hij neemt minder ruimte in.

6. Philips L’OR Barista Sublime LM9012/00 Wit + Melkopschuimer

Ook de koffiecups van L’OR zijn tegenwoordig erg in trek, bij ons thuis zelfs favoriet. In de Philips L’OR Barista Sublime LM9012/00 Wit + Melkopschuimer kun je dergelijke cups eenvoudig plaatsen. Je bereidt vervolgens de lekkerste koffie- en melkspecialiteiten. Dit koffieapparaat kan 2 kopjes koffie tegelijkertijd zetten. Een handige optie als je samen met je partner wilt genieten van een kopje koffie bijvoorbeeld. Overigens kun je in deze machine niet alleen de L’OR cups kwijt, hij is ook compatible met Nespresso cups. Tevens is hij te gebruiken met de volgende cups:

Douwe Egberts, Jacqmotte, illy®, Nespresso ® (met uitzondering van Nespresso ® Vertuo), Starbucks, Belmio, Marcilla, Grand’ Mere, Saimazza, Friele, Kenco, Pilao, Moccona, Café Royal, Bellarom (Lidl), Auchan, Graindor (Colruyt), Carrefour BIO, Carte Noire, Cora, Lavazza, Moreno (Aldi) en Planteur

De handige melkopschuimer hoef je alleen te gebruiken bij het bereiden van een latte macchiato of cappuccino bijvoorbeeld. Met het koffiezetapparaat zet je de koffie en vervolgens voeg je er melk aan toe, waardoor je de lekkerste melkspecialiteiten op tafel kunt zetten.

7. Illy X1 Anniversary Espresso & Coffee Crème

Ben jij een liefhebber van de Illy koffiecups? De Illy X1 Anniversary Espresso & Coffee Crème werkt perfect samen met deze cups. Zet een standaard koffie, of maak gebruik van het stoompijpje om melk op te schuimen. Je kunt hiermee een cappuccino maken bijvoorbeeld. Als je aan de slag gaat met melk opschuimen, dan kun je dankzij de temperatuurmeter eenvoudig bepalen met welke temperatuur je gaat werken. Handig is de warmhoudplaat aan de bovenzijde van de machine. Een gezet bakje koffie kun je hierop plaatsen en zal minder snel afkoelen.

8. Francis Francis Illy Mie X7.1 Rood

Ook de Francis Francis Illy Mie X7.1 Rood werkt met de Illy koffiecups. Deze machine maakt het mogelijk de temperatuur waarop de koffie gezet wordt volledig aan te passen. Ook kun je met dit apparaat melkspecialiteiten zetten d.m.v. het geïntegreerde stoompijpje. Verder is de warmhoudplaat aanwezig en wordt de machine automatisch uitgeschakeld als deze niet wordt gebruikt.

9. Krups Nespresso Pixie XN304T Titanium

De Krups Nespresso Pixie XN304T Titanium werkt met Nespresso cups en heeft een compact formaat. Pas de koffie naar wens aan door de hoeveelheid water in te stellen. De capsule opvangbak is ruim te noemen, met plek voor maar liefst 11 gebruikte cups. Nog een voordeel is dat de onderdelen die schoongemaakt moeten worden vaatwasmachinebestendig zijn.

10. Sage Nespresso Creatista Plus SNE800BTR Black Truffel

Niet de goedkoopste maar wel een apparaat dat we nog even in deze top tien mee willen nemen. De Sage Nespresso Creatista Plus SNE800BTR Black Truffel is van roestvrijstaal en heeft een handige draaiknop waarmee je de instellingen eenvoudig kunt afstellen. Plaats een Nespresso cup in de machine en kies uit 7 specialiteiten, waaronder een cappuccino, flat white of latte. Je kunt zelf bepalen hoe sterk een kopje koffie moet worden en welke hoeveelheid je wilt drinken. Kortom, een koffiemachine met interessante functies!

Foto van Caroline Hernandez on Unsplash