Als je op zoek bent naar een gezond en lekker recept, stop dan even. Deze vegetarische gevulde courgette is namelijk perfect voor eetliefhebbers die op zoek zijn naar nieuwe vegetarische recepten. Het combineert hartige groenten met verse kruiden en is zowel smaakvol als voedzaam. Kan niet beter dus!
Welke ingrediënten heb je nodig?
- 4 courgettes (in de lengte doormidden gesneden)
- 2/3 kop gekookte bruine rijst (bij voorkeur gemaakt met groentebouillon in plaats van water)
- 2/3 kop kruimels (sojavlees)
- 1/4 kopje tomatenpuree
- 1/4 kopje gedroogde kersen
- 2/3 kop kaas (geraspt)
- 1 theelepel gedroogde oregano
- Zout
- Peper
- Verse peterselie (voor garnering, optioneel)
Voedzaam, smaakvol en eenvoudig te maken
Het maken van gevulde courgettes is de perfecte manier om kleine kinderen toch groentes te laten eten. Het is smaakvol, voedzaam en simpel om te maken. Het enige wat je hoeft te doen is het opensnijden in de lengte en vullen met rijst en groenten. Vervolgens stop je het een aantal minuten in de oven. Laat het bakken tot de courgette aan beide kanten knapperig en bruin is. Misschien is de smaak voor sommige mensen even wennen. Maar wedden dat je deze courgettes na verloop van tijd leert waarderen alsof het chocoladekoekjes zijn? Zo heerlijk smaken ze! Het is perfect te combineren met groenten en rijst en de kaas voegt de nodige romigheid toe aan het gerecht.
Ideaal voor vegetariërs, veganisten én vleeseters
Wij raden dit vegetarische recept aan als je op zoek bent naar een gezonde en lekkere vegetarische maaltijd. Het is perfect voor elke gelegenheid, van een casual doordeweekse avondmaaltijd tot een etentje met vrienden. Dit gerecht is geweldig voor zowel veganisten, vegetariërs als vleeseters!
Hoe maak je dit recept?
Stap 1: Verwarm de oven op 350 graden
Stap 2: Meng alle ingrediënten in een grote kom en breng op smaak met zout, peper en oregano.
Stap 3: Vul elke courgettehelft met het vulmengsel en leg ze op een ingeoliede bakplaat of braadslee, zodat ze niet omrollen tijdens het bakken.
Stap 4: Bak de courgettes gedurende 30 minuten of tot de bovenkant bruin is.
Laat 20 minuten afkoelen alvorens op te dienen. Garneer met verse peterselie en serveer warm!
Foto door figen kokol via Pexels