Buiten eten in de zomer: is er iets fijner dan dat? Vooral wanneer je een gerecht zoals Chili Lime Zalm Taco’s met Mango Salsa eet. Niet te overtreffen! Het gerecht combineert een verschillende smaken met allerlei texturen: pittige chilipoeder, zoete mango salsa en knapperige maïs tortilla’s. Het gerecht is snel te bereiden en makkelijk aan te passen aan jouw eigen smaak.

Welke ingrediënten heb je nodig?

  • 2 pond zalmfilet
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 limoenen (ontdaan van schil)
  • 1 jalapeno
  • Zout (naar smaak)
  • 12 maïstortilla’s
  • 12 blaadjes botersla
  • 1 avocado (in dunne plakjes gesneden)
  • Mango salsa
  • 2 kopjes mango (rijp, in stukjes gesneden, ontveld en ontpit)
  • 1 kopje rode paprika (in stukjes gesneden)
  • 1/4 kopje rode ui (gesnipperd)
  • 1/2 kopje verse koriander (fijngesneden)
  • 1 jalapeno (fijngehakt)
  • 2 eetlepels vers limoensap

Geniet van taco’s met zalm in een restaurant of maak het zelf
Ben je wel eens in de Verenigde Staten geweest? Dan is het een geweldige ervaring om een Tex-Mex restaurant te bezoeken waar ze heerlijk Mexicaans eten serveren. De Chili Lime Zalm Taco’s die je daar vindt zijn om van te watertanden. Maar wist je dat je ze prima zelf kunt maken? Sterker nog: het eindresultaat komt aardig in de buurt van de restaurant versie. Het is een geweldig gerecht voor in de zomer die je snel en eenvoudig kunt klaarmaken. Bovendien zijn er eindeloos veel mogelijkheden om het aan te passen. Je kunt elke soort salsa gebruiken die je lekker vindt of zelfs je eigen salsa maken. Ben je geen fan van zalm? Dan werkt dit gerecht ook met kip of garnalen.

Hoe maak je dit gerecht?

Zalm: 

Stap 1: Verwarm de oven voor op 400 graden
Stap 2: Leg de zalmfilets in een grote ovenschaal in een enkele laag en besprenkel ze met olijfolie.
Stap 3: Pers het sap van een limoen uit over de vis en bestrooi met chilipoeder, kosjer zout en zwarte peper. Bak gedurende 18-20 minuten, of tot de zalm gaar is.

Tortilla’s:

Verwarm de tortilla’s 30 seconden in de magnetron om ze zacht te maken, terwijl de zalm kookt.

Salsa: 

Meng in een middelgrote kom de in stukjes gesneden mango, rode paprika, rode ui, koriander, jalapeno, limoensap en koosjer zout.

Om te serveren:

Leg een stukje zalm in het midden van elke tortilla. Top met slablaadjes, avocado plakjes, salsa (naar wens) en nog een beetje verse limoensap! Onmiddellijk genieten!

Photo by Caroline Attwood on Unsplash