Hallo daar! Als je op zoek bent naar een nieuw recept om te proberen, dan is deze perfect. De Koreaanse varkenskoteletten zijn heerlijk en hebben precies de juiste hoeveelheid pit die ze zo smaakvol maakt. De voorbereidingstijd is ongeveer 10 minuten, maar het is zeker de moeite waard. Het beste van dit recept is dat je er maar één pan voor nodig hebt en dus minder afwas aan het eind van het diner. Je kunt je familie of jezelf verwennen met dit smaakvolle gerecht. En het is vrij simpel om te maken ook!
Welke ingrediënten heb je nodig?
- 4 New York (bovenlende) varkenskoteletten
- 1/2 kopje sojasaus
- 4 eetlepels honing
- 12 teentjes knoflook (fijngehakt)
- 2 theelepels sesamolie
- 4 theelepels verse gemberwortel (geraspt)
- 2 eetlepels zoete chilisaus
- 2 eetlepels olijfolie
Proef en geniet van de Aziatische keuken
Ben je gelukkig in de liefde? Het is heerlijk om met je geliefde te genieten van lekker eten. Bovendien is het goed om regelmatig met elkaar ergens heen te gaan. Wat dacht je bijvoorbeeld van een Aziatische restaurant? De Aziatische keuken is werkelijk fantastisch. Wedden dat het liefde op het eerste gezicht is? Niet alleen vanwege het eten, maar ook de mensen die er werken. In een Aziatisch restaurant heb je altijd het gevoel dat je welkom bent. Zelfs als het de eerste keer is dat je daar eet of wanneer het maanden geleden is dat je er bent geweest. De gastvrijheid is fantastisch, net als de recepten. Koreaanse varkenskoteletten zijn bijvoorbeeld zeer smaakvol. Ben je niet in de gelegenheid om naar een restaurant te gaan? Dan maak je ze gewoon zelf!
Slechts één pan nodig
De voorbereidingstijd voor Koreaanse varkenskoteletten is ongeveer 20 minuten, maar het is het meer dan waard als je ze eenmaal geproefd hebt.Het beste van dit gerecht is dat je er maar één pan voor nodig hebt en dus minder afwas hebt aan het eind van het diner.
Welke ingrediënten heb je nodig?
- Varkenskoteletten (wij raden aan New York of top loin te gebruiken)
- Sojasaus
- Honing
- Knoflookteentjes (fijngehakt)
- Sesamolie
- Verse gemberwortel (geraspt)
- Zoete chilisaus
- Olijfolie
Hoe maak je dit recept?
Stap 1: Voeg alle bovenstaande ingrediënten samen en maak er een marinade van.
Stap 2: Giet de marinade over de varkenskoteletten voor een heerlijke smaak.
Stap 3: Bak de varkenskoteletten in een koekenpan tot ze gaar zijn. Als het goed is wordt de marinade dikker en karameliseert het een beetje. Daardoor krijg je een zoete smaak die de koteletten werkelijk doet smelten in jouw mond.
Stap 4: Zet ze tenslotte een paar minuten in de oven.
Eet smakelijk!
Photo by Towfiqu barbhuiya on Unsplash