Wij zijn thuis dol op de Aziatische keuken. Helaas kunnen we het niet te vaak eten omdat ik niet goed op soja en pittig eten reageer. Toch waag ik mij er soms aan, gewoon omdat het te lekker is om links te laten liggen. Ik heb daar ook graag een avondje buikpijn voor over.
Vandaag aten we zelfgemaakte nasi met zoete spek. Deze heeft 6 uur lang in de slowcooker gegaard.
Hoe maak je onze versie? Wij hebben het gerecht gemaakt voor 6 personen. Nu hadden onze dames gesport dus die hadden niet heel veel trek meer. Dat betekend dus dat wij morgen ook nog heerlijk van dit gerecht kunnen eten.
Ingrediënten:
- 750 gram rijst (liefst een dag van te voren gekookt)
- 200 gram nasigroente
- Boemboe nasi goreng (Kokki Djawa)
Voor de speklappen uit de slowcooker:
- 750 gram speklapjes
- 1 ui
- 3 tenen knoflook
- 200 gram zoete ketjap
- 2 eetlepels azijn
- 1 eetlepel suiker
- 1 theelepel Kentjur
- 1 theelepel Sereh
- 1 theelepel Laos
- 1/2 theelepel chilipoeder
- Zout en peper
Snij de speklappen in kleine stukjes, reepjes van ongeveer 1 cm breed. Doe deze samen met de in stukjes gesneden ui en de knoflook + alle andere ingrediënten in de slowcooker. Meng alles door elkaar heen.
Zet de cooker nog niet aan maar laat het vlees eerst ruim een uur marineren. Als het vlees goed gemarineerd is kan je de slowcooker 6 uur op low aanzetten.
Begin een half uur voordat je vlees klaar is met je nasi. Doe een beetje (arachide) olie in een pan. Meng dit samen met de boemboe. Als deze goed vermengt zijn kan je de rijst toevoegen. Je kan er eventueel voor kiezen om 2 zakjes boemboe’s te kiezen als je iets meer smaak wilt. Als je rijst goed is opgewarmd en al een beetje lekker is aangebakken voeg dan de groente toe.
Serveer je nasi en zoete speklapjes met een gebakken ei, plakje schouderham en augurk. Selamat Makan