Ik kan geen genoeg krijgen van mijn slowcooker. Ooit gekocht om uit te proberen maar hij staat bijna elke week aan. Ik kan je echt aanraden om een slowcooker te kopen. Hij bereidt je eten terwijl jij aan de dingen aan het doen bent. In mijn geval, hij maakt deze heerlijke kip terwijl ik aan het werk ben.

Om zoveel mogelijk uit mijn slowcooker te halen zit ik heel veel groepen op social media. En dit gerecht kwam langs in een van deze groepen.

Ingrediënten:
– 1 kilo kippenbouten
– 1 pakje (lactosevrije) kookroom
– 80 ml zoete sojasaus
– 80 ml ketchup
– 1 scheutje sirachasaus
– 3 eetlepels bruine suiker
– 2 theelepels sambal (ik heb knoflook sambal gebruikt)
– 2 teentjes knoflook uitgeperst
– 1 theelepel basilicum
– 1 theelepel oregano

Meng alles ingrediënten door elkaar heen en marineer hiermee de kippenbouten. Ik heb deze een hele nacht laten intrekken. Zet de poten inclusief marinade voor 4 tot 5 uur in de slowcooker op de low stand.

Ik heb de saus als jus gebruikt maar je kan hem met maizena ook nog iets verder indikken zodat het een lekker saus wordt. Ik heb de kippenbouten geserveerd met gekookte aardappels en gegratineerde prei.